138 vizualizări 11 apr 2011

Raportul de audit realizat de Renault în urma scandalului de spionaj în care este implicat indică disfuncţionalităţi grave la nivelul conducerii constructorului auto, a declarat ministrul francez al Industriei, Eric Besson, citat de AFP.

"În mod clar, raportul de audit arată că au fost disfuncţionalităţi grave, greşeli din care trebuie trase învăţăturile", a afirmat Besson.

El a adăugat că documentul indică persoanele vinovate de scandalul de spionaj în care este implicat Renault.

"Responsabilii sunt numiţi în raport, dar nu eu sunt cel care le va face publice numele. Scandalul a scos la iveală un management şi o manieră de a conduce care nu trebuie să continue", a spus ministrul.

Consiliul de administraţie al Renault se reuneşte luni pentru a examina raportul de audit.

Renault a acuzat la începutul anului că a fost victima unor acţiuni de spionaj industrial la divizia de autovehicule electrice, evocând posibilitatea unei reţele internaţionale organizate, în timp ce presa internaţională a indicat China drept beneficiar al acţiunilor de spionaj. În urma acuzaţiilor au fost concediaţi trei directori cărora grupul le-a cerut ulterior scuze, promiţându-le despăgubiri.

Procurorul general al Parisului a anunţat că ancheta autorităţilor nu a scos la iveală decât o posibilă escrocherie şi a demonstrat că directorii concediaţi nu deţin conturi incriminatorii în străinătate, aşa cum a susţinut conducerea producătorului auto.

Bogdan Cojocaru, bogdan.cojocaru@mediafax.ro

Citește și: