Gandul.info
Silviu Bănilă
1030 vizualizări 1 mar 2018

Acţiunile WPP au scăzut cu aproape 13% şi şeful companiei, Martin Sorell, a declarat că în spatele scăderii se află câteva probleme care trebuie rezolvate.

 

„Factorii principali care au influenţat performanţa au legătură cu impactul pe termen lung al revoluţiei tehnologice şi strategiile pe termen scurt ale bugetarilor, ale investitorilor activişti şi firmelor de investiţii, în paralel cu dezintermedierea agenţiilor de către Google şi Facebook sau competiţia digitală generată de consultanţi”, a declarat Martin Sorell, pentru CNBC.

 

2017 a fost un an dificil pentru WPP, care a trebuit să se adapteze schimbărilor radicale. „Trebuie să simplificăm modul în care ne desfăşurăm activitatea, trebuie să fim mai rapizi şi să ţinem cont de dezvoltările tehnologice, fie că vorbim de manufactură, presă sau distribuţie, astfel încât trebuie să modificăm totul, să mergem pe simplitate”, a declarat Sorrell.

 

Scăderea s-a resimţit şi la alte agenţii de publicitate, Omnicom raportând o scădere a veniturilor cu 0,9%, în timp ce IPG a avut un 2017 destul de slab.

 

Sorrell a precizat că zona de produse ambalate pentru consumatorii de scară largă reprezintă o treime din business-ul WPP.

Citește și: