Alexandra PELE
2329 vizualizări 13 aug 2013

După ce veniturile încasate la buget în prima jumătate a anului s-au dovedit a fi cu 1,5 miliarde de euro mai mici decât calculele guvernului, executivul a decis să ajusteze, la rectificarea bugetară, estimările pentru semestrul al doilea la ritmul de încasare de până acum.

Consiliul Fiscal a atras însă atenţia că noile ţinte asumate sunt "nerealiste", având în vedere datele privind execuţia bugetară din primele şase luni. Consiliul apreciază că statul va colecta din impozitului pe profit, impozitului pe venit şi contribuţiile de asigurări cu un miliard de lei (224,7 milioane de euro) mai puţin decât în programul asumat prin proiectul de rectificare a bugetului de stat.

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, susţine că opinia Consiliului Fiscal privind ţintele din strategia bugetară ar fi lipsită de "competenţă".

"Unul dintre scopurile noului acord cu Comisia Europeană (CE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) este îmbunătăţirea capacităţii Consiliului Fiscal (CF) de a emite opinii cu privire la buget. Consiliul Fiscal nu are competenţa de a da lecţii CE care a avizat proiectul de rectificare bugetară. În ce priveşte comentariile emise, ele sunt eronate", a declarat Liviu Voinea pentru gândul.

Din componenţa Consiliului Fiscal, care este condus de Ionuţ Dumitru, fac parte însă economişti cu o experienţă de zeci de ani în domeniu, specialişti ai Băncii Naţionale, profesori universitari şi reprezentanţi ai Academiei Române.

Ministrul a subliniat că pentru a doua parte a anului s-a luat în calcul un ritm de colectare similar celui din primul semestru. Altfel spus, la rectificare s-a luat în calcul un ritm mai scăzut de creştere a veniturilor, după ce, în primele şase luni ale anului, guvernul a ratat ţinta din program cu 6,5 miliarde de lei (echivalentul a circa 1,5 miliarde de euro, la un curs mediu de 4,45 lei/euro), potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

"Rectificarea bugetară a luat în calcul execuţia bugetară la şase luni şi a tăiat veniturile care nu s-au realizat şi cheltuielile care nu s-au realizat. A fost o rectificare prudentă şi realistă", ne-a precizat Voinea.

Lupta împotriva evaziunii, la pământ

În ceea ce priveşte îngrijorarea exprimată de Consiliul Fiscal cu privire la încasările din TVA, mai mici cu 485 de milioane de lei decât cele prognozate, ministrul pentru Buget a explicat că este rezultatul a fost generat de rambursările mari de TVA consemnate în prima parte a anului.

"Să luăm cifra la TVA. Este rezultatul TVA colectat minus TVA rambursat. Colectarea a crescut cu 6,6% în ritm cu creşterea economică şi inflaţia, în ritm cu PIB-ul nominal. Rambursările de TVA au crescut cu două cifre. TVA net a crescut cu 2-3% nu dintr-o mai slabă colectare a TVA, ci dintr-o mai bună rambursare a TVA. Directiva europeană 7/2011 prevede că plăţile nu mai pot fi ţinute pe loc", a arătat el.

Practic, încasările din TVA nu au înregistrat creşteri semnificative, acestea ajustându-se, în mod natural, cu creşterea economică şi inflaţia, fără o majorare provenită, spre exemplu, din reducerea evaziunii fiscale.

"Avizele Comisiei Europene nu pot fi puse la îndoială de Consiliul Fiscal", a mai precizat Voinea.

Creşterea economică nu garantează majorarea veniturilor la buget

Deşi prognoza de creştere economică pentru 2013 a fost revizuită în sus, de la 1,6% la 2%, această revizuire are la bază în principal o evoluţie mult peste aşteptări a sectorului agricol şi a exporturilor, se arată în opinia Consiliului Fiscal care atrage atenţia că aceste componente ale PIB nu influenţează semnificativ veniturile la buget.

Cele mai mari nerealizări de venituri faţă de program au fost înregistrate în cazul sumelor primite de la UE (-3,3 miliarde de lei), impozitului pe profit (-827 de milioane de lei), accizelor (-713 milioane de lei), TVA (-485 de milioane de lei) şi veniturilor nefiscale (-467 de milioane de lei).

Pentru a se încadra în ţinta de deficit, guvernul a ales să taie de la investiţii, după cum subliniază experţii CF.

"În concluzie, sub-performanţa semnificativă pe partea de venituri bugetare a fost compensată în primele 6 luni ale anului 2013 în principal prin reducerea cheltuielilor de investiţii, prin menţinerea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile la un nivel mult sub nivelul programat, prin cheltuieli cu dobânzile sub programul semestrial şi prin cheltuieli cu asistenţa socială mult sub aşteptări", se arată în raport.

Guvernul nu şi-a atins ţinta privind numărul bugetarilor

Totodată, cheltuielile de personal au crescut în prima parte a anului cu 18% faţă de anul anterior, în primul rând ca urmare a reîntregirii salariilor din sectorul bugetar, consemnând o depăşire a programului semestrial cu 0,6% (136 de milioane de lei), mai avertizează Consiliul.

"Depăşirea s-a produs în contextul în care bugetul iniţial pe 2013 avea în vedere finanţarea unui număr maxim de posturi în sectorul bugetar de 1.187.000, iar media lunară a numărului de posturi ocupate în sectorul bugetar în primele 6 luni a fost mai mare cu 2.197 (1.189.197 total posturi ocupate)", se mai arată în raport.

Sursă: Opinia Consiliului fiscal cu privire la Raportul semestrial privind situaţia economică şi bugetară şi opinia Consiliului fiscal cu privire la proiectul de rectificare bugetară pe anul 2013

Numărul bugetarilor a scăzut cu 15% faţă de nivelul de la sfârşitul anului 2008, însă, începând cu luna octombrie 2012, ca urmare a relaxării regulii de 1 la 7 (o angajare la şapte plecări), numărul de posturi din sectorul bugetar a început să crească. În aceste context, Consiliul recomandă "o abordare prudentă în trecerea de la regula 7 la 1 la cea de 1 la 1 şi o monitorizare foarte atentă a cheltuielilor de personal lunare".

În temeiul art. 40, alin. (2) din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010, Consiliului fiscal îi revine drept atribuţie „evaluarea performanţelor fiscal-bugetare ale Guvernului în raport cu obiectivele fiscale şi priorităţile strategice specificate în strategia fiscal-bugetară, precum şi cu principiile şi regulile fiscale prevăzute de lege, prin analiza şi elaborarea de opinii şi recomandări cu privire la Raportul semestrial privind situaţia economică şi bugetară”.

Citește și: