Corina VÂRLAN
3163 vizualizări 14 dec 2011

Dacă şeful are o personalitate mai dificilă decât cea a personajelor din filmul american "Şefi de coşmar", atunci situaţiile prin care trec la locul de muncă îi afectează pe angajaţi şi în timpul liber, conform unui studiu realizat de Universitatea Baylor din Statele Unite ale Americii, citat de Business Insider.

Merideth Ferguson, unul dintre autorii studiului, asistent universitar în domeniul managementului, crede că atmosfera tensionată de la locul de muncă afectează atât relaţia cu soţul sau cu soţia angajatului, cât şi alte relaţii intime ale acestora.

Ea susţine, de asemenea, că în momentul în care managerii încep să facă viaţa angajaţilor un coşmar, principala activitate a celor din urmă nu mai este aceea de a-şi îndeplini atribuţiile, ci aceea de a-şi menţine şeful fericit zi de zi.

Cei de la Universitatea texană Baylor sunt de părere că este important ca angajaţii să identifice o serie de semne înainte de a se implica mult prea mult în activitatea de la serviciu sau să le observe încă din timpul interviului de angajare, pentru a hotărî dacă vor sau nu să se confrunte cu diferite situaţii dificile la locul de muncă.

Top 10 semne care arată că şeful vă va face viaţa un coşmar

1. Foloseşte în mod repetat cuvântul "eu", asociat cu succesul în companie. Acesta este un semn care arată faptul că el vrea să obţină totul pentru propria persoană.

2. Pune prea multe întrebări despre viaţa personală a angajaţilor. O astfel de atitudine este un semn care indică faptul că şeful încearcă să îşi dea seama cât de disponibil este angajatul pentru postul pe care îl ocupă, dar şi pentru el.

3. Dă prea multe răspunsuri generice. Un astfel de comportament ar putea însemna faptul că el ascunde intenţionat informaţii faţă de angajaţi pentru a avea un anumit avantaj în faţa lor.

4. O persoană care lucrează într-o companie simte un nod în stomac de fiecare dată când trebuie să îşi confrunte şeful sau se gândeşte de două ori înainte de a se ridica, în fiecare dimineaţă, din pat pentru a pleca la locul de muncă. Acesta este un semn care arată faptul că angajatul trebuie să schimbe ceva în legătură cu slujba pe care o deţine.

5. Şeful îşi ignoră angajatul în mod constant în timp ce acesta discută cu el. Subalternii unui astfel de manager nu trebuie să se aştepte ca acesta să le fie alături atunci când se vor confrunta cu o situaţie dificilă.

6. Atenţie la criticile primite de şef din partea foştilor angajaţi.

7. Atunci când şeful îi presează prea mult pe angajaţi ei îşi nu îşi pot îndeplini eficient atribuţiile.

8. Şeful refuză să recunoască atunci când greşeşte. Acesta este un semn care arată faptul că el nu vrea să iasă din zona sa de confort pentru angajaţii lui.

9. Atenţie la şefii care dau repede vina pe angajaţi, dar îşi exprimă foarte rar aprecierea atunci când ei reuşesc să îşi îndeplinească sarcinile cu succes.

10. Şefii care favorizează diferite persoane, nu recunosc, de obicei, abilităţile şi plus valoarea pe care o aduc alţi angajaţi companiei.

Citește și: