Silviu Bănilă
870 vizualizări 28 oct 2014

Timpul nepotrivit. Când un candidat vorbeşte despre experienţa sa anterioară, trebuie să folosească verbele la trecut. Când se referă la actuala sa situaţie, va folosi timpul prezent. Pare simplu, dar foarte mulţi candidaţi cad în această capcană. Ei trebuie să fie atenţi la redactarea CV-ului, să-l citească de mai multe ori şi să nu lase nimic la voia întâmplării.

Alegerea neinspirată a cuvintelor. Glassdoor.com îi sfătuieşte pe candidaţi să fie foarte atenţi la gramatică şi alegerea cuvintelor. Ei trebuie să evite cuvintele complicate şi să mizeze pe cele cunoscute. CV-ul nu reprezintă o demonstraţie de originalitate.

Lipsa linkurilor către conturile social media. Candidaţii care nu deţin un portofoliu digital sau un cont de LinkedIn ratează o ocazie bună de a se face remarcaţi. Pentru a fi siguri că nu sunt trecuţi cu vederea, cei care vor un job au nevoie de toate canalele de comunicare. Link-urile către conturile tale de LinkedIn sau Twitter pot fi incluse în partea superioară a CV-ului.

Ignorarea secţiunii de aptitudini. Calităţile şi aptitudinile trebuie menţionate clar şi răspicat, astfel încât angajatorul să le vizualizeze de la prima citire.

Detaliile inutile. Angajatorii nu sunt interesaţi de povestea de viaţă a candidaţilor. Dimpotrivă, vor să scaneze cât mai repede CV-urile şi să aleagă cei mai buni candidaţi. De exemplu, dacă un candidat aplică pentru un job entry-level, nu trebuie să includă activităţile extraşcolare din liceu sau joburile part time în CV. Directorii de resurse umane caută detaliile legate de joburile care au legătură cu cel scos la concurs.

Prea multă informaţie strică. CV-ul candidaţilor nu trebuie să semene cu un roman poliţist. Acesta nu va include informaţii legate de religie, starea civilă sau hobby-urile care nu au legătură cu profesia acestuia. 

Citește și: