Laura Albu
372 vizualizări 14 sep 2019

Iger a plecat din consiliul Apple în aceeaşi zi în care compania a dezvăluit noi detalii despre Apple TV+, un serviciu de 4,99 dolari pe lună, care va fi lansat pe 1 noiembrie. Apple cheltuie miliarde la Hollywood pentru a asigura producţii originale pentru serviciului.

Preţul abonamentului lunar al Apple TV + reprezintă o îngrijorare pentru Disney, care la începutul acestui an şi-a anunţat propriul serviciu de streaming, care va include celebrul său conţinut pentru copii şi va costa 6,99 dolari pe lună. Serviciul Disney + va debuta pe 12 noiembrie.

Apple şi Disney au avut o relaţie unică între marile companii americane, datând de când cofondatorul Apple, Steve Jobs a devenit director şi acţionar majoritar, iar compania de divertisment a cumpărat Pixar, studioul de animaţie digitală deţinut majoritar de Jobs. Iger a devenit director Apple la scurt timp după moartea lui Jobs în 2011.

„Chiar dacă ne va lipsi contribuţia sa în consiliul administrativ, îi respectăm decizia şi ne aşteptăm ca relaţia cu Bob şi Disney să continue şi pe viitor”, a anunţat Apple.

Iger a spus că „a fost un privilegiu extraordinar” să fie inclus, timp de opt ani, în board-ul companiei Apple.

„Am cel mai mare respect pentru Tim Cook, echipa lui de la Apple şi colegii mei din consiliu”, a declarat Iger. „Apple este una din cele mai admirate companii din lume, cunoscută pentru calitatea şi integritatea produselor sale, dar şi pentru oamenii săi”.

 

Citește și: