Departamentul Economic
3065 vizualizări 6 dec 2018

CFR alocă 497,4 milioane de lei fără TVA pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă, potrivit un anunţ de intenţie publicat de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi citat de Ziarul financiar.

”Lucrările aferente obiectivului de investiţie constau în proiectarea şi execuţia lucrărilor în conformitate cu legislaţia şi reglementările tehnice în vigoare. Se vor executa lucrări de infrastructură şi suprastructură, lucrări de artă, construcţii civile, arhitectură, rezistenţă, semnalizări feroviare, teleco­municaţii feroviare. Tehnologiile de execuţie vor ţine seama de toate condiţionările impuse de avize şi de încadrarea în durata contractului”, se arată în anunţul publicat joi.

Durata contractului este 74 de luni, dintre care 2 luni pentru proiectare, 12 luni pentru execuţia lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie. Ofertantul trebuie să fi intreprins ”lucrări similare de proiectare în valoare cumulată de minimum 17.402.000 lei fără TVA în ultimii trei ani şi lucrări de execuţie de minimum 479.979.000 lei fără TVA în ultimii cinci ani, din maximum 3 contracte”.

Deşi proiectul de a lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni se află în faza de ”studiu de fezabilitate” de peste 10 ani şi ar implica construirea în plus a doar 2 kilometri de cale ferată, din motive neclare, nu s-a făcut nimic. Pe ultima sută de metri, autorităţile locale şi-au amintit că au promis să rezolve conexiunea până la Campionatul European de Fotbal din 2020 şi caută o soluţie de urgenţă.

Vezi mai multe detalii pe zf.ro

 

Citește și: