290 vizualizări 20 mai 2010

CFR Călători a atribuit firmelor Petroutilaj din Poiana Câmpina şi Reloc Craiova două contracte cu o valoare totală de 30,35 milioane de lei, fără TVA, pentru a repara automotoare diesel pe o perioadă de 30 de luni.

Reparaţiile vor consta în demontări, curăţiri, verificări, măsurători, recondiţionări, înlocuiri, teste şi probe la toate instalaţiile automotorului sau la componentele acestuia, care vor duce la creşterea siguranţei, potrivit unui anunţ al societăţii feroviare. În prezent automotoarele nu pot depăşi 70 km/oră, fiind construite în anii '30 la uzina Malaxa.

În februarie, Tribunalul Prahova a admis cererea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva producătorului de utilaje pentru extracţie şi construcţii Petroutilaj, pentru creanţe de 91,6 milioane de lei. Reloc Craiova a fost înfiinţată în 1992 şi este specializată în modernizarea şi repararea vehiculelor feroviare, precum şi în producerea de piese de schimb pentru acestea. Principalii beneficiari sunt CFR Călători, CFR Marfă, ZTP (Căile Ferate Sârbe) şi operatori feroviari privaţi. Reloc are peste 850 de angajaţi. (A.B.)

Citește și: