Corina VÂRLAN
63615 vizualizări 9 aug 2014

Există, însă, alternative pentru cei care vor să scape măcar o zi de aglomeraţia oraşului, fără a se depărta foarte mult de casă. Plimbări pe aleile unor grădini elegante, momente de distracţie alături de familie sau un răsfăţ la un restaurant aflat pe un domeniu impozant, de toate acestea te poţi bucura la mai puţin de 50 de kilometri de Bucureşti.

Gândul vă prezintă cinci destinaţii unde poţi avea parte de o zi liniştită, dar şi hărţile care te ghidează către acestea.

1. Picnic la Palatul Mogoşoaia

Bucureştenii pot găsi un refugiu în natură, potrivit pentru o zi de relaxare sau pentru un picnic, în domeniul Palatului Mogoşoaia. Acesta se află la 16 kilometri de centrul Capitalei şi cuprinde mai multe clădiri. Principala atracţie o reprezintă palatul, aflat în posesia familiei Brâncoveanu în jur de 120 de ani.

FOTO: Facebook/Il Palazzo

Parterul său adăpostea în trecut camerele servitorilor, în timp ce la etaj existau apartamentele familiei princiare. În curtea palatului există un turn de veghe, o bucătărie (cuhnia), o casă de oaspeţi, o gheţărie - care servea la stocarea gheţii aduse de pe lacul din apropiere pe timpul lunilor calde - şi biserica "Sf. Gheorghe".

FOTO: Facebook/Il Palazzo

Cei care vizitează domeniul se pot plimba pe aleile atent îngrijite, se pot aşeza lângă lac sau pot face un picnic la iarbă verde. Amatorii de natură care vor să se bucure, însă, de tot confortul de care pot avea parte în Bucureşti pot servi o cafea sau pot lua masa la restaurantul aflat în incinta Palatului Mogoşoaia.

FOTO: Facebook/Il Palazzo

Poţi ajunge la palat cu maşina în 30 de minute din centrul Capitalei pe DN1/E60 sau pe DN7. Cei care nu au carnet pot lua autobuzele 381, 331 sau 460.

Click pentru a mări

FOTO: Google Maps

2. Locuri de joacă sau ieşire la grătar în Parcul Bragadiru

Vreţi să faceţi o plimbare prin parc şi să vă lăsaţi copiii la joacă, dar v-aţi săturat de spaţiile verzi bucureştene? La doar 14 kilometri de centrul Capitalei găsiţi Parcul Bragadiru.

FOTO: grupactualitatea.ro

Modernizat cu fonduri europene, parcul se întinde pe circa 8 hectare şi cuprinde piste pentru biciclete, locuri de joacă pentru copii şi chiar o zonă unde poţi face grătar în aer liber.

FOTO: grupactualitatea.ro

Vizitatorii îşi pot lăsa maşina în parcarea amenajată special şi apoi se pot plimba pe numeroasele alei sau se pot relaxa la umbra foişoarelor.

FOTO: grupactualitatea.ro

Poţi ajunge la Parcul Bragadiru, cu maşina, în cel mult 30 de minute din centrul Bucureştiului pe Şoseaua Alexandria/DN6/E70.

Click pentru a mări

FOTO: Google Maps

3. Relaxare pe malul lacului şi plimbare cu vaporaşul la Snagov

Două dintre principalele atracţii din Snagov pentru cei care vor să scape pentru câteva ore de aglomeraţia Capitalei sunt Complexul Snagov Astoria şi Vila Snagov 23.

FOTO: Complex Snagov

Poţi intra în complex contracost. Odată ajunşi la Snagov, vizitatorii se pot plimba pe lac cu vaporaşul "Vlad Ţepeş", pot campa sau pot face un grătar într-o zonă amenajată special. Tot aici există o piscină şi terenuri de tenis şi de fotbal.

FOTO: Complex Snagov

Chiar pe malul lacului Snagov este amplasată Vila 23. O poţi vizita de luni până duminică de la ora 9:00 la ora 20.00.

FOTO: Vila 23 Snagov

Resortul cuprinde un restaurant, un lounge şi un centru spa, iar în exterior are un ponton cu 12 bărci, o piscină cu bar unde poţi savura cocktailuri şi 160 de şezlonguri.

FOTO: Vila 23 Snagov

Poţi ajunge cu maşina la Snagov în circa 45 de minute ieşind din Bucureşti pe Autostrada Bucureşti - Braşov/A3.

Click pentru a mări

FOTO: Google Maps

4. Distracţie pentru amatorii de aventură la Cernica

Bucureştenii care vor să aibă parte de o zi de aventură în mijlocul naturii aproape de casă pot face o vizită la parcul de aventură Extreme Park din Cernica. Aici găsesc cea mai lungă tiroliană peste lac din România, dar şi diverse amenajări speciale la înălţime care îţi testează abilităţile de căţărător.

FOTO: Facebook/Extreme Park Cernica

Tariful de intrare este de 30 de lei pentru trei ore, în cazul copiilor de până la 12 ani, şi de 40 de lei pentru copiii mai mari şi pentru adulţi.

FOTO: Facebook/Extreme Park Cernica

În zonă poţi merge şi la piscina Pheonix Cernica, unde te poţi relaxa la soare pe şezlong sau în baldachin, poţi pescui sau poţi face alături de prieteni o partidă de paintball.

FOTO: Facebook/Extreme Park Cernica

Din centrul Bucureştiului ajungi la Cernica în 30 - 40 de minute, în funcţie de drumul ales, pe DN3, E81 sau pe Centrura Bucureştiului.

Click pentru a mări

FOTO: Google Maps

5. După-aminază liniştită pe domeniul Palatului Ştirbey

Domeniul Palatului Ştirbey, cunoscut pentru numeroasele evenimente mondene pe care le-a găzduit în ultimii ani, poate reprezenta şi el o destinaţie perfectă pentru bucureştenii care vor se relexeze în natură.

FOTO: Facebook/Palatul Ştirbey

Vizitatorii se pot plimba pe aleile parcului palatului, construit după model elveţian în anul 1864, sau pot savura o cafea pe pondonul lacului poziţionat central. Lacul are o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi şi este populat cu diverse specii de peşti.

FOTO: Facebook/Palatul Ştirbey

Poţi privi de pe ponton sau de pe margine raţe, gâşte şi ledebe plimbându-se pe lac.

FOTO: Facebook/Palatul Ştirbey

Bucureştenii pot servi şi masa la restaurantul palatului care a fost în trecut reşedinţa familiei Ştirbey.

FOTO: Facebook/Palatul Ştirbey

Ajungi în Buftea, la Palatul Ştirbey, în cel mult 43 de minute din centrul Capitalei.

Click pentru a mări

FOTO: Google Maps

Cunoşti o oază de verdeaţă în apropierea Bucureştiului sau o destinaţie deosebită în ţară? Scrie-ne şi povesteşte-ne experienţa ta pe vacanta@gandul.info.

Citește și: