Adriana Stanca
17826 vizualizări 5 sep 2014

Angajaţii stresaţi sau care au dureri de spate din cauza orelor în şir petrecute la birou, în faţa computerului, ar putea fi răsplătiţi de companii cu o şedintă de masaj. Aceasta este propunerea pe care o face Alina Grozescu, fondatoarea Max Relax.

După ce a făcut sport de performanţă şi a cucerit titlul de campioană naţională la badminton, antreprenoarea a urmat cursurile Facultăţii de Kinetoterapie din cadrul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS) din Bucureşti. Ulterior, a lucrat doi ani ca terapeut. Tot în acea perioadă i-a venit şi ideea înfiinţării unei firme care să ofere servicii de masaj şi wellness angajaţilor din diverse companii.

 

„Totul a început după ce am văzut acest tip de serviciu într-un aeroport din Amsterdam”, a povestit Alina Grozescu pentru gândul. „Am început să mă interesez, să aflu mai multe, am fost plecată apoi în Grecia, unde era o companie care oferea acest tip de serviciu, am făcut acolo şi un curs de masaj, apoi am revenit în ţară şi am început să pregătesc afacerea. Practic, tot anul 2005 a fost o perioadă în care am pus la punct tot felul de lucruri, apoi, în 2006, am lansat Max Relax”, a adăugat ea.

În primul an de existenţă pe piaţă, lucrurile nu au fost însă tocmai simple, îşi aminteşte acum: „De multe ori am zis că renunţ... Nu a fost un an prielnic, pentru că românul este foarte sceptic la nou, nu este deschis. Toate lumea se întreba oare ce mai e şi chestia asta?. Majoritatea companiilor au fost sceptice la început. A fost foarte greu pentru noi, fiindcă că a trebuit să-i educăm în această direcţie. Încă facem asta”, a mai spus antreprenoarea în vârstă de 33 de ani.

Treptat însă, lucrurile au evoluat. Acum, Max Relax are 54 de angajaţi, cu toţii kinetoterapeuţi sau balneokinetoterapeuţi, care efectuează lunar până la 10.000 de şedinţe de masaj.

Dacă primul client a fost o companie din domeniu farmaceutic, acum cele mai multe cereri vin din multinaţionalele din industria IT.

„O şedinţă de masaj durează 15 minute. Noi mergem la sediul companiilor cu un scaun special, cu muzică, cu aromaterapie, cu aranjamente florale chiar... Vrem să creem un ambient foarte plăcut”, a explicat Alina Grozescu. „Nu e neapărat vorba însă doar de destresare, ci şi de prevenirea anumitor afecţiuni, de eliminarea contracturilor musculare care apar din cauza poziţiei pe care o avem atunci când stăm la birou, dar şi de oferirea unei stări de bine”, a completat ea.

Suma de bani pe care compania care solicită serviciile Max Relax trebuie să o scoată din buzunar este diferită de la caz la caz, condiţionată fiind de numărul de angajaţi şi de numărul de şedinţe de masaj stabilite de comun acord.

„Pachetele pe care noi le oferim companiilor costă între 1.000 şi 10.000 de euro. Ele includ însă, pe lângă şedinţele de masaj şi diverse alte workshopuri”, a precizat antreprenoarea.

Serviciul Max Relax este prezent în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Timişoara, însă kinetoterapeuţii merg şi în oraşele din apropiere celor trei centre, precum Ploieşti, Piteşti, Buzău, Arad, Oradea ş.a.

Potrivit Alinei Grozescu, cifra de afaceri pe anul trecut s-a ridicat la 380.000 de euro, iar cea din 2014 este în creştere cu aproximativ 15-20%.

„Focusul nostru nu e neapărat unul legat de aspectul financiar”, spune antreprenoarea. „Noi vrem în primul rând să mulţumim clienţii, să avem rezultate foarte bune, iar ulterior sunt sigură că va veni şi această răsplată”, a afirmat Alina Grozescu în cele din urmă.

 

Citește și: