Izabela Cutieru
141 vizualizări 16 apr 2019

Preşedintele CNIPMMR a semnalat, în cadrul conferinţei ZF IMM 2019, necesitatea unei linii de finanţare constantă, din surse diferite, „inclusiv fonduri personale”, astfel încât antreprenorii sau potenţialii antreprenori să aibă acces la fonduri în momentul în care au nevoie de ele: „nu ar trebui să facem programe de finanţare pe o perioadă limitată”, a afirmat acesta.

Întreprinderile private mici şi mijlocii din România au nevoie în mod continuu de finanţare şi instrumente de finanţare moderne, care să sprijine antreprenorii în mod constant, nu doar într-o anumită perioadă de timp, după cum se derulează în prezent programele de finanţare din fonduri de la stat sau europene, spune Jianu.

„Finanţarea trebuie să se schimbe în mod continuu şi instrumentele de finanţare, de asemenea, avem nevoie de modernizarea finanţărilor din partea statului şi de linii continue de finanţare, ca atunci când apare nevoia de finanţare din partea antreprenorului, să poată accesa fonduri. Nu ar trebui să facem programe de finanţare pe o perioadă limitată, în care dacă te încardrezi bine, dacă nu, nu”, a spus Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România. El a fost prezent la conferinţa ZF IMM ’19: Start-up într-un nou secol de business.

 

Citește și: