Tudor Ionescu
1074 vizualizări 4 sep 2018

Conform sursei citate, Ford inţentionează stoparea producţiei modelelor Mondeo, Galaxy şi S-Max, pentru a se concentra pe fabricarea de vehicule sportiv-utilitare (SUV). În plus, compania plănuieşte şi reducerea numărului de reprezentanţe, dar - potrivit analiştilor Morgan Stanley - şi a numărului de angajaţi.

Astfel, din cei aproximativ 200.000 de angajaţi pe care-i are la nivel global, compania ar urma să renunţe la 12%, cea mai mare parte a lor din Europa.

Aceste măsuri fac parte dintr-un plan mai amplu de restructurare, de 11 miliarde de dolari, anunţat de directorul general executiv al companiei, Jim Hackett, în luna iulie. Restructurarea a fost demarată după ce, la finele celui de-al doilea trimestru, compania Ford a raportat pierderi de 73 de miliarde de dolari în Europa, existând riscuri unor pierderi mai mari pe fondul apropierii Brexitului.

În România, compania Ford este al doilea cel mai mare producător de automobile (după Dacia), având o fabrică la Craiova (fosta fabrică Olcit) unde produce modelul de SUV, Ford EcoSport.

Citește și: