Dumitrescu Anca
995 vizualizări 31 oct 2011

MF Global Holdings din Statele Unite, care deţine o companie de brokeraj condusă de un fost guvernator al statului New York şi fost co-preşedinte al Goldman Sachs, Jon Corzine, s-a declarat în faliment după ce a efectuat plasamente în datorii suverane europene, transmite Bloomberg.

Compania, cu sediul în New York, a declarat datorii de 39,7 miliarde de dolari şi active de 41 de miliarde de dolari, în cererea de protecţie faţă de creditori depusă luni la un tribunal din Manhattan.

Compania afiliată MF Global Finance USA, cu datorii de 50 de milioane de dolari şi active de 500 milioane de dolari, a făcut o cerere similară.

Printre cei mai mari creditori neasiguraţi ai MF Global se află JP Morgan Chase Bank, ca reprezentant al unor deţinători de obligaţiuni de 1,2 miliarde de dolari, şi Deutsche Bank Trust, cu clienţi care au în proprietate obligaţiuni de 690 milioane de dolari.

Conducerea MF Global s-a reunit la sfârşitul săptămânii trecute la New York pentru a analiza toate opţiunile, inclusiv vânzarea companiei pentru a evita falimentul, potrivit unei persoane apropiate situaţiei.

În urma unor pierderi record, MF Global a fost suspendată de la orice fel de operaţiune cu Rezerva Federală din new York, potrivit unui comunicat al Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Tranzacţiile cu acţiuni ale MF Global au fost suspendate.

Acţiunile MF Global au scăzut cu 67% săptămâna trecută, iar obligaţiunile companiei au fost tranzacţionate la niveluri minime, după ce a anunţat deţinerile de obligaţiuni suverane europene.

Compania a discutat cu cinci posibili cumpărători despre vânzarea integrală sau parţială a MF Global, care include bănci, fonduri de investiţii şi firme de brokeraj, a spus sursa.

MF Global a raportat săptămâna trecută o pierdere trimestrială de 191,6 milioane de dolari, iar Moody's şi Fitch au retrogradat-o la nivelul junk (nerecomandat pentru investiţii).

Citește și: