Silviu Bănilă
149 vizualizări 23 oct 2014
Potrivit 247wallst.com, multe bunuri şi servicii vor fi fabricate şi oferite din nou în America.„Ar treilea studiu anual cu privire la companiile americane cu vânzări de peste un miliard de dolari arată că numărul companiilor care au revenit din China în SUA a crescut cu 20%, comparativ cu 13-16%, procentele înregistrate in 2013. Numărul antreprenorilor care vor să se întoarcă acasă a crescut cu 24% (versus 17-24%, procentul de anul trecut). Totodată, 54% dintre antreprenori şi-au manifestat interesul pentru revenirea în America”, precizează analiştii Boston Consulting Group (BCG).
 
Unii experţi au spus că producţia s-a mutat din China în Mexic, unde forţa de muncă este mai ieftină. Chiar şi acest trend a început să sufere modificări. 
 
„America a depăşit Mexicul, în privinţa celor mai dorite destinaţii pentru afaceri şi companii”, au mai subliniat cei de la Boston Consulting Group. 
 
Respondenţii au declarat că Statele Unite ale Americii vor reprezenta destinaţia pentru 47% din producţia totală, în următorii cinci ani. Ei vor păstra doar 11% din capacitate în China (-21% faţă de anul trecut). Antreprenorii au estimat că vor fi mai puţin prezenţi şi în Mexic, Europa de Vest şi restul Asiei. 
 
În consecinţă, subliniază analiştii, zvonurile potrivit cărora taxele mari, forţa de muncă scumpă şi infrastructura de producţie învechită nu mai sunt la fel de actuale. 

Citește și: