Laura Cojocaru
2986 vizualizări 1 apr 2019

Biagio Scrofani este inginer agronom, locuieşte în Iaşi şi de un an de zile şi-a deschis o afacere: cultivă usturoi.

„Am venit la Iaşi şi mi-am făcut meseria în diverse firme, iar de anul trecut am plantat usturoi. Soiurile pe care le am sunt româneşti, o parte, dar şi din Spania. Mi-a fost greu sa mai găsesc seminţe româneşti de usturoi. S-au mai pierdut din tradiţiile legumicultorilor din aceste zone", a declarat italianul pentru Bună ziua, Iaşi.

Italianul a făcut o comparaţie între agricultura din ţara lui de origine şi modul în care este cumpărat pământul în România. Bărbatul a ajuns la concluzia că românii îşi vând prea ieftin terenurile.

Italianul spune că este îndrăgostit de România, tocmai de aceea a ales să locuiască aici, dar trage un semnal de alarmă cu privire la defectele ţării.

„La noi, în Italia, cel mai bun sol, ca cel pe care l-am gasit eu aici, costă 80.000 de euro hectarul. Vă vindeţi ieftin terenurile. Eu m-am îndrăgostit de ţara voastră repede, e frumoasă, dar e păcat că din România nu se mai exportă, ci se importă mult. Ati avut fabrici, acum nu mai este nimic. Eu cred că peştele de la cap se împute. Mama mea, care mă supraveghează din Italia, de fiecare dată când vine aici îmi spune că românii nu au ştiut să păstreze tradiţiile, valorile, bogătiile lor", spune Biagio Scrofani.

Italianul participă la programul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale destinat cultivatorilor de usturoi, prin care ar putea obţine sume importante care pot fi folosite la reducerea cheltuielilor. Biagio Scrofani speră să-şi extindă afacerea.

 

 

 

 

Citește și: