Loredana VOICULESCU
215 vizualizări 7 iul 2014

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţiile inopinate în cadrul unei investigaţii privind o posibilă înţelegere între întreprinderi de a participa cu oferte trucate, la zece licitaţii organizate de Transgaz Mediaş în anul 2011, potrivit Consiliului Concurenţei. 

Valoarea totală a celor 10 contracte încheiate de către autoritatea contractantă cu companiile care au câştigat licitaţiile este de aproximativ 8 milioane de euro.

Cele 13 companii investigate sunt: Inspet SA, Condmag SA, T.M.U.C.B. SA, Rominsta SRL, Moldocor SA, CIS GAZ SA, Armax SRL,  Armax GAZ SA, Pegamont S.A., Ecprod SA, Amarad SA, Posada MED SRL şi Staza Invest SRL.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii, decizii ale asociaţiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenţei, în special cele care privesc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

"În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile  implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, întreprinderile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor", arată un comunicat de la Consiliul Concurenţei.

Citește și: