Gandul.info
Loredana VOICULESCU
3720 vizualizări 22 apr 2015

Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Construcorilor de Automobile din România (ACAROM), este de părere că autostrada Sibiu-Piteşti ar trebui tratată ca o problemă de securitate economică a României.

"Există un studiu al CESTRIN - Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică, din cadrul CANADR, care arată că dacă se optează pentru Bucureşti-Braşov, cu bucata prin Comarnic, după 2020 transportul pe această autostradă se va bloca. Autostrada Piteşti-Sibiu n-a fost un moft al Uniunii Europene, ci o opţiune a României, înainte de aderarea la UE. Suntem în faţa unui studiu de fezabilitate contestat. E greu de făcut o previziune când se va alege un ofertant, dacă nu cumva mai apare altă contestaţie, alt blocaj", a declarat Constantin Stroe la Gândul LIVE.

Mesaj pentru Ponta: „Îl rog pe domnul prim ministru să renunţe la interpretarea pe care a dat-o, cum că oamenii au ieşit în stradă ca să ceară salarii”

"Aceşti oameni câştigă bine, muncesc bine. Producţia a crescut în ciuda crizei. Oamenii aceştia se gândesc în viitor, la locurile lor de muncă. Oamenii când au protestat au ţintit trei probleme. Prima - prioritizarea la construcţie a autostrăzii Sibiu-Piteşti, a doua - problema regionalizării şi revendicări de ordin social. N-au scandat cu răutate. Îl rog pe domnul prim ministru, care cunoaşte foarte bine detaliile, să renunţe la interpretarea pe care a dat-o, cum că oamenii au ieşit în stradă ca să ceară salarii. Ne-au cerut şi salarii. Dar cred că ar renunţa la salarii numai să se dea drumul la acest şantier ( al autostrăzii Sibiu-Piteşti n.n.)", a spus Stroe.

Întrebat dacă, în opinia sa, în cazul în care autostrada Sibiu-Piteşti nu va fi gata până în 2020, e posibil ca Dacia să piardă din producţie, în favoarea uzinei din Maroc, Stroe a răspuns că în industria auto nu se iau decizii "de azi pe mâine", ci există strategii pe termen lung. 

"În industria de automobile nu se iau decizii pripite, de azi pe mâine. Sunt strategii pe termen mediu şi lung. Dacă aţi avea 2-3 locaţii să fabricaţi acelaşi model, nu l-aţi fabrica acolo unde costă mai puţin? Eu v-am răspuns în mod indirect că această nenorocită de autostradă are contribuţia ei la preţul final la client.  Mari mărci cu tradiţie de 100 de ani au cunoscut derapaje, au intrat în derivă. Să nu ne bucurăm că Dacia merge foarte bine. Eu trăiesc treaba asta prin toţi porii mei. Trebuie să ne gândim cum va funcţiona Dacia peste 3-5 sau 10 ani", a spus Stroe.

Reprezentantul Dacia a amintit că la Comisia Europeană se lucrează la strângerea rigorilor în ce priveşte securitatea rutieră. astfel, de la 1 septembrie 2016 devine obligatorie norma Euro 6. "Oricum se adaugă nişte costuri determinate de creşterea exigenţelor", a explicat el.

El a enumerat factorii ce determină preţul unei maşini.

"Sunt trei grupe mari de factori care influenţează preţul final al unui automobil:  costurile în perimetrul propriu al uzinei, nu cerem nici un sprijin, costurile de la producătorii de componente, cu care avem o relaţie perfectă, nu cerem nimic şi serviciile, logistica. 2.500 de camioane de mare tonaj trebuie să urce pe Dealul Negru să facă blocaje pe Valea Oltului", a arătat el.

Despre Rus: „Ne-am săturat de promisiuni, vrem fapte”

"Îl respect pe domnul Rus. M-a deranjat la dumnealui prima încercare - să facem drum expres, în loc de autostradă (pentru Sibiu-Piteşti n.n. ). Ultimele declaraţii sunt promiţătoare. Au trecut 19 ani, ne-am săturat de promisiuni, vrem fapte. Vrem un planning, în care să scrie clar până la data de se alege ofertantul, între data de şi data de se termină studiul de fezabilitate şi nu ştiu de ce trebuie să dureze 17 luni. Şi o intrare în construcţie pe tronsoane. De ce să nu o facem în cinci tronsoane? Este o porţiune de 22 de kilometri pentru care trebuie străpuns un munte. Cred în domnul Rus, dar trebuie să vină cu fapte concrete", şi-a încheiat Constantin Stroe intervenţia la Gândul LIVE.

 

 

Citește și: