Loredana VOICULESCU
Corina VÂRLAN
11879 vizualizări 25 oct 2011

Jumătate din parcul de autoutilitare din România ar putea rămâne fără anvelope de iarnă, din cauza actualei crize de anvelope de iarnă pentru acest tip de vehicule, potrivit estimărilor unor distribuitori de anvelope.

"În prezent este o criză de anvelope pentru autoutilitare uşoare, cu masa sub 3,5 tone, precum Dacia Papuc, Fiat Doblo, Renault Transit, Ford Transit şi altele, inclusiv pentru microbuzele de transport de călători gen Maxi Taxi şi dubiţe", a declarat pentru gândul Denis Duţescu, şef service în cadrul Binar Impex, unul dintre cei mai mari distribuitori de anvelope. Legislaţia care intră în vigoare de la 1 noiembrie prevede dotarea cu anvelope de iarnă şi a autovehiculelor cu 3,5 tone care circulă pe porţiunile de drum cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Anul trecut, proprietarii de autoturisme au cumpărat circa două milioane de anvelope de iarnă noi, potrivit unor estimări ale distribuitorilor, astfel că această piaţă s-a ridicat la circa 142 de milioane de euro, calculul fiind făcut pentru un preţ mediu al unei anvelope de 300 de lei.

"Ţin pe stoc şase bucăţi de anvelope pentru Dacia Papuc. Cine ştie ce pile apar"

Pe de altă parte, distribuitorii de anvelope spun că sunt câteva mărci de autoturisme pentru care stocurile de cauciucuri de iarnă sunt reduse.

"Nu se găsesc anvelope de iarnă pentru Dacia Papuc. Eu am şase bucăţi pe care le ţin pe stoc, în caz că apar cine ştie ce pile", mărturiseşte zâmbind un distribuitor de anvelope.

Nici posesorii de Matiz nu au mai mult noroc. "Anvelope de iarnă 155/65R13 pentru Matiz se găsesc destul de rar. Dacă vrei 50-60 de anvelope pentru Matiz, nu găseşti", spune un distribuitor engros de anvelope.

Fără cauciucuri ieftine pentru Logan

Mulţi dintre proprietarii de autoturisme Logan au constatat în această perioadă că nu găsesc decât cauciucuri scumpe, peste 250 lei bucata. "Exista o ofertă de anvelope reşapate pentru Logan care s-a cam epuizat. Anvelope noi, ieftine - de 200-220 lei bucata - pentru Logan nu se mai prea găsesc", a declarat Duţescu.

Cu cât şi de când s-ar mai putea scumpi cauciucurile de iarnă

Denis Duţescu spune că preţurile anvelopelor de iarnă ar mai putea să crească după ce va cădea prima zăpadă, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut. "Încă este o situaţie în aşteptare. Lumea umblă din poartă în poartă, strâmbă din nas, căutând cauciucuri de iarnă mai ieftine. Cred însă că după ce va cădea prima zăpadă în Bucureşti lumea nu se va mai uita atât de mult la preţuri şi îşi va lua cauciucuri de iarnă. Anul trecut, după ce a început să ningă, preţurile anvelopelor de iarnă au început să crească cu 3%-5% pe zi. Cel mai probabil aşa se va întâmpla şi în acest an", a mai spus Duţescu.

Unii distribuitori spun că noua legislaţie deja a dus la majorări de preţuri ale cauciucurilor de iarnă. "Piaţa într-adevăr a reacţionat. Preţurile la anvelopele de iarnă au mai crescut în ultima vreme, ca urmare a noii legislaţii, valabile din 1 noiembrie. Se face chiar bişniţă. Sunt vânate tipurile de dimensiuni de anvelope pentru care stocurile sunt mai reduse. Noi însă am păstrat constante preţurile", a declarat pentru gândul Andrei Slavov, manager piese de schimb la Toyota România.

Cum a apărut criza anvelopelor

"Ciclul de producţie pentru o anvelopă - de la arborele de cauciuc până când ajunge anvelopa pe piaţa din România-este de 2-3 luni. Distribuitorii fac plata la termen, cam la 3 luni. În acest interval total de 6 luni, producătorul are nevoie de finanţare. Însă băncile sunt mai rezervate, nu se mai expun ca altă dată. Iar producătorii de anvelope au început să se axeze pe anvelope mai scumpe, de tip Premium, care aduc profituri mai mari", este de părere Denis Duţescu. El spune că în prezent asistăm la este o criză de subproducţie de anvelope. Marii producători de anvelope din lume au fabrici şi în România. În medie, comenzile pe care le dau distribuitorii către producătorii de anvelope le sunt onorate în proporţie de 60-70%, iar marfa le este livrată în tranşe lunare.

În 2010 distribuitorii spun că vânzările de anvelope de iarnă au crescut cu 27-30%, faţă de 2009. Multe persoane şi firme cu flote auto şi-au dotat maşinile cu anvelope de iarnă, ştiind că din 1 noiembrie 2011 intră în vigoare noua prevedere. "Anul trecut marfa a fost relativ la acelaşi nivel ca şi acum", spune unul dintre distribuitorii de anvelope.

Aglomeraţie în service-uri

Reprezentanţii service-urilor spun că afacerile le merg bine. "Avem mare aglomeraţie la service în această perioadă. Anul trecut nu am avut cereri de anvelope de iarnă decât atunci când a venit zăpada. Acum oamenii vor să îşi ia anvelope de iarnă pentru că intră în vigoare prevederea privind obligativitatea dotării cu astfel de cauciucuri", a declarat pentru gândul Dragoş Dumitrescu, Director Post-Vânzări Toyota Motor Service. El spune că lângă sediul lor sunt două vulcanizări, unde "este coadă non-stop de ceva vreme".


Dumitrescu spune că proprietarilor de maşini încă nu le este prea clar ce anvelope le trebuie, chiar dacă Ministerul Transporturilor a luat decizia privind obligativitatea anvelopelor de iarnă pe drumurile cu zăpadă, polei şi gheaţă încă de anul trecut. "Mulţi vin şi ne întreabă dacă le trebuie anvelope cu un fulg de nea, iar noi le explicăm că le trebuie doar anvelope cu simbolurile M şi S", povesteşte Dumitrescu. El a povestit cum unii şoferi nu ştiu că au maşinile deja dotate cu anvelope acceptate de noua legislaţie. "Chiar zilele trecute a venit cineva la mine să ia anvelope de iarnă. Eu i-am descoperit, pe anvelopele pe care le avea deja la maşină, un M şi S scrise mic, undeva. Avea chiar nişte anvelope japoneze, de foarte bună calitate. <<Doamne, să vă dea Dumnezeu sănătate, m-aţi scăpat de o cheltuială de câteva milioane>> a fost reacţia lui", ne-a relatat Dragoş Dumitrescu.

Încă din toamna anului trecut, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat că de la 1 noiembrie 2011 va intra în vigoare obligativitatea dotării cu anvelope de iarnă a automobilelor, una dintre motivaţii fiind şi reducerea cheltuielilor legate de decongestionarea drumurilor blocate de maşinile înzăpezite. gândul a prezentat la acea vreme "povestea" cauciucurilor de iarnă, începând cu momentul în care ministrului Transporturilor i-a venit ideea introducerii acestei obligativităţi. "Acum o lună, în timp ce veneam din Poiana Braşov înspre Bucureşti, au început să cadă câţiva fulgi de zăpadă. Brusc, au început ciocnirile între maşini. M-am enervat, i-am sunat pe cei de la Compania de Drumuri şi i-am luat la întrebări. Le-am zis că îi dau afară dacă nu iau măsuri urgente. Ei mi-au spus că nu e vina lor, pentru că toată lumea are cauciucuri de vară. Aşa mi-a venit ideea", declara, în noiembrie anul trecut, pentru gândul, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.


Citește și: