289 vizualizări 2 mai 2010

Existenţa unui sistem rutier performant, care să includă măcar o autostradă pe cei 850 km cât măsoară parcursul românesc al Coridorului paneuropean de transport 4, pe ruta Constanţa - Bucureşti - Piteşti - Sibiu, ar aduce statului venituri de aproape 100 milioane de euro anual numai din taxele percepute camioanelor străine care tranzitează România.

"Tranzitarea Austriei de către un camion se taxează cu 180 de euro, în timp ce pentru traversarea României este suficientă achiziţionarea unei roviniete pentru o zi, care costă maximum 11 euro. Noi nici nu putem să percepem mai mult, pentru că sitemul nostru rutier nu se compară cu cel al austriecilor", a declarat pentru Gândul secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Radu Dinescu. El a estimat la 1.500 media zilnică a camioanelor înmatriculate în alte ţări care traversează România. Făcând un calcul simplu, rezultă că statul român ar putea încasa de la aceştia, pe parcursul unui an, aproape 100 milioane de euro.

Modelul austriac este simplu. Pentru vehiculele de peste 3,5 tone, vinieta a fost înlocuită de un sistem de taxe, colectate electronic cu ajutorul unui dispozitiv numit Go-Box, care se fixează pe parbriz. Dispozitivul monitorizează traseul parcurs de camion şi, în funcţie de acesta, se emite factura.

Cu excepţia Bulgariei, unde vinieta costă numai şapte euro, toate celelalte ţări din regiune percep tarife suplimentare pentru camioanele care utilizează autostrăzile. În Republica Cehă, de exemplu, începând de la 1 ianuarie 2010 camioanele sunt taxate după modelul austriac, prin sisteme electronice. Taxa de autostradă pentru un camion Euro 3-5, cu trei osii este de 2,9 coroane (0,116 euro) pe kilometru.

Camioane vechi

Sumele datorate de firmele de transport extracomunitare pentru tranzitarea statelor membre UE sunt şi mai mari, dacă se depăşeşte numărul autorizaţiilor eliberate de fiecare ţară. În această situaţie s-a aflat şi România între 2004 şi 2007. Pentru tranzitarea Ungariei, firmele româneşti erau nevoite să achite 500 de euro dus-întors pentru fiecare camion care nu se încadra în contingentul de autorizaţii.

Citeşte în pagina următoare cum ar mai putea încasa statul bani

Citește mai departe:

Citește și: