72 vizualizări 7 dec 2010

Flexibilizarea pieţei forţei de muncă ar putea crea circa 90.000 de locuri de muncă pe termen scurt, susţin in-vestitorii străini. "Legislaţia muncii nu se potriveşte cu situaţia economică a României şi de aceea trebuie modificată.

Aceste modificări trebuie să vizeze trei aspecte, unul dintre acestea fiind fle-xibilitatea. Trebuie să fie mai uşor să re-crutezi şi să concediezi forţă de muncă.

Să lăsăm companiile să aibă uşurinţă în angajare pentru a încuraja angajarea de personal", a declarat Schachar Shaine, membru în consiliul de conducere al Consiliului Investitorilor Străini.

Printre propunerile patronilor străini se numără eliminarea obligativităţii contractelor colective de muncă la nivel naţional sau pe ramuri de activitate pen-tru companiile private, reglementarea contractelor de muncă pe o perioadă determinată şi utilizarea unor criterii de performanţă a angajaţilor.

"Trebuie încurajată munca în regim temporar şi nu doar prin leasing de per-sonal. Astfel, pe durata sezonului pentru care este nevoie de forţă de muncă suplimentară, angajarea acesteia să poată fi făcută de către compania respectivă, care plăteşte toate taxele, şi nu prin outsourcing de personal. În acest fel, angajatul s-ar simţi mai în siguranţă şi ar beneficia de toate drepturile care-i revin ca angajat", a adăugat el.

Reprezentanţii patronatelor însă susţin că în momentul de faţă modificarea pe fond a legislaţiei din domeniul forţei de muncă nu ar face decât să destabilizeze şi mai mult situaţia actuală.

"Modificarea substanţială acum a legislaţiei privind munca în România ar putea crea noi probleme. În momentul de faţă, proiectul de modificare este supus dezbaterii publice, ceea ce înseamnă că oricine poate contribui cu păreri la elaborarea acestui proiect. Indiferent care sunt aceste propuneri însă sau cine le face, decizia nu poate fi luată fără un dialog concret al Guvernului cu patronatele şi sindicatele", a declarat pentru gândul Cezar Corâci, preşedintele confederaţiei patronale UGIR-1903. Investitorii străini din România susţin, de asemenea, că statul ar trebui să combată şi munca la negru. Ei susţin că, în momentul de faţă, în România sunt circa 4,2 de milioane de angajaţi "cu acte în regulă", în timp ce numărul celor care muncesc la negru este de circa 1,6 milioane de persoane, conform unor studii recente.

Cum vrea Guvernul să schimbe Codul Muncii

În proiectul privind modificarea Codului Muncii se prevede, printre altele, că durata maximă legală de muncă nu poate depăşi un total de 48 de ore pe săptămână, conform Mediafax. Există însă şi unele excepţii, cum ar fi orele suplimentare. În acest caz însă durata medie săptămânală de lucru nu poate depăşi, conform proiectului, totalul de 48 de ore, în intervalul ultimelor patru luni.

În ceea ce priveşte munca supli-mentară, aceasta va fi compensată prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile de la prestarea ei, faţă de 30 de zile cât prevede actualul Cod. O altă modificare importantă propusă în proiectul de lege este cea privind extinderea perioadei de preaviz care este impusă angajatului, respectiv de la maximum 15 zile la minimun 20 în cazul angajaţilor cu funcţii de execuţie şi de la 30 la 45 de zile pentru angajaţii cu funcţie de conducere.

Citește și: