Corina VÂRLAN
5905 vizualizări 26 nov 2014

Tineretului, Aviaţiei şi 1 Mai sunt cele mai căutate zone din Capitală, atunci când vine vorba despre cumpărarea unei noi locuinţe. Apartamentul ideal are trei camere şi o suprafaţă utilă de 70 de metri pătraţi. O locuinţă în zona Tineretului reprezintă prima opţiune şi pentru cei care au, în prezent, domiciliul în acest cartier, dar caută o casă mai spaţioasă, potrivit rezultatelor unei analize realizate de HomeFinders.ro, o companie de consultanţă imobiliară dedicată cumpărătorilor.

Interesul pentru zonele Aviaţiei şi 1 Mai scot în evidenţă o creştere a cererii pe segmentul mediu-plus, însă ofertele de apartamente scoase la vânzare aici sunt mai puţine.

"Piaţa rezidenţială a Capitalei a intrat într-un nou ciclu de evoluţie. Astăzi, zonele semicentrale, centrale şi de Nord se confruntă cu o lipsă de oferte care să acopere cererea în creştere. Ne aşteptăm ca situaţia să se schimbe în următoarea perioadă, întrucât în aceste zone a fost demarat un număr important de proiecte rezidenţiale", a declarat Matei Maloş, managing partner HomeFinders.ro.

Cea mai mare parte a cumpărătorilor care îşi doresc să achiziţioneze o locuinţă pe segramentul de piaţă mediu-plus şi apelează la servicii de consultanţă imobiliară au vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani. Ei sunt absolvenţi de studii superioare şi, de cele mai multe ori, lucrează în IT şi telecomunicaţii (46,5%) sau în domeniul financiar-bancar (25%).

Citește și: