Loredana VOICULESCU
2022 vizualizări 20 dec 2013

Fiscul va avea, de anul viitor, o nouă siglă. Tot de atunci vor avea sigle specifice şi Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, Direcţia Generală a Vămilor, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, precum şi pentru Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că îşi construieşte o nouă identitate vizuală, în contextul reorganizării instituţiei.

Schimbarea identităţii vizuale face parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de 1,5 milioane de euro, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile, iar restul cofinanţare ANAF. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 34 luni.

Identitatea vizuală a ANAF a fost creată de Gavrilă şi Asociaţii SRL, care a şi redesenat site-ul ANAF, în cadrul unui contract de 35.709 lei, cu TVA inclus.

Sigla Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi siglele structurilor sale subordonate, sunt construite pe baza aceleiaşi arhitecturi grafice, constând dintr-un: logotip ANAF, simbol şi decriptor.

Logotipul constă din acronimul "ANAF", în culoarea albastră.

„Decupajul interior al literei A este însoţit de o formă semicirculară, paralelă cu latura îngustă a triunghiului interior al literei, din această alăturare rezultând un element grafic în forma unui taler de balanţă”, se arată în ordinul preşedintelui ANAF.

Sigla Direcţiei generale antifraudă fiscală, direcţie care a devenit funcţională recent, are ca simbol un „profil al unui cap de acvilă, orientat spre stânga, de culoare albă (...) încadrat într-un pătrat de culoare roşie”.

Sigla va fi utilizată de către Direcţia generală antifraudă fiscală în antetul tuturor documentelor de corespondenţă, în marcaje exterioare şi interioare, pe tipărituri şi imprimate.

Sigla Direcţiei generale a vămilor are “simbolul astrologic al comerţului, asociat cu zeul grec Hermes ( mesagerul zeilor, patronul hoţilor, întruchiparea iscusinţei şi a şireteniei n.n.), constând dintr-un baston înaripat, cu doi şerpi încolăciţi în jurul lui, în culoarea albastră".


Sigla utilizată de Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili are ca simbol o serie de 3 trapeze dreptunghice, dispuse vertical şi paralel, în culoarea albastră. 

Siglele Direcţiilor Generale Regionale a Finanţelor Publice constau din logotipul ANAF şi au ca simbol conturul hărţii României, în culoarea albastră, cu evidenţierea de culoare albă a competenţei teritoriale a unităţii în cauză.

Proiectul de 1,5 milioane euro are în vedere obţinerea următoarelor rezultate: 5 rapoarte de analiză şi de interpretare cantitativă şi calitativă de date statistice, un manual de identitate vizuală ce va contribui la “rebranding-ul” instituţional prin reconfigurarea siglei instituţiei, un concept de portal pentru A.N.A.F, dezvoltarea unei campanii de conştientizare şi educare fiscală a contribuabililor (media, directă, outdoor), o consultare publică pilot, elaborarea de proceduri de comunicare în vederea eficientizării relaţiei cu contribuabilii, precum şi instruirea unor functionari publici în gestionarea unei campanii media şi tehnici de comunicare.

Citește și: