Punctul de trecere a frontierei Nădlac II va funcţiona în regim permanent pentru traficul internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri, a anunţat Poliţia de Frontieră. Vechiul punct de frontieră rămâne deschis traficului internaţional de persoane şi mărfuri cu tonaj mai mic de 7,5 tone.

"Prin P.T.F. Nădlac II - Csanadpalota se interzice transportul de mărfuri care trebuie supuse controlului fitosanitar şi veterinar, precum şi transportul de mărfuri periculoase. De asemenea, precizăm că începând cu data de 15.07.2015, conform Acordului dintre România şi Ungaria, P.T.F. Nădlac - Nagylak (vechiul punct de frontieră) rămâne deschis traficului internaţional de persoane şi de mărfuri cu tonaj mai mic de 7,5 tone, precum şi traficului internaţional de mărfuri periculoase fără limită de greutate, traficului internaţional de plante şi animale fără limită de greutate şi pentru vehiculele lente", se arată într-un comunicat remis gândul de Poliţia de Frontieră.

foto opiniatimisoarei.ro

Controlul de frontieră în noul punct de trecere se va realiza în comun de către autorităţile celor două state, iar politiştii de frontieră români şi unguri vor depune toate eforturile astfel încât formalităţile de frontieră să se realizeze cu operativitate, cu timpi de aşteptare cât mai reduşi, dar în acelaşi timp cu respectarea reglementărilor comunitare, se mai arată în comunicat.

foto Politia de Frontiera// Foto de la inaugurarea PTF Nădlac II

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II se află în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi are de 10 artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire în/din ţară, cabine de control, spatii interioare, echipamente tehnice şi IT.

Punctul de trecere a frontierei are, pe fiecare sens, şi o arteră pentru controlul amănunţit al autocamioanelor, fiind realizată o separare a traficului de persoane de cel de marfă.

În zonă sunt instalate sisteme de supraveghere perimetrale pe timp de zi şi de noapte şi de supraveghere video care acoperă întreaga suprafaţă a punctului de trecere.

Acest punct de frontieră se adaugă celor 13 puncte de trecere deschise traficului internaţional la graniţa României cu Ungaria.

Lungimea frontierei României cu Ungaria este de 447,723 km, iar prin cele 13 puncte de trecere deschise traficului internaţional au trecut, în anul 2014, de peste 17,4 milioane de călători şi aproximativ 6,37 milioane mijloace de transport.

Anul trecut, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a fost cel mai tranzitat punct de trecere de la frontiera României, fiind înregistrate 5,68 milioane treceri de persoane, care reprezintă 32% din totalul tranzitului de la frontiera cu Ungaria şi 1,94 milioane mijloace de transport, fiind urmat de Otopeni şi de P.T.F. Borş.

Citește și: