Corina VÂRLAN
3300 vizualizări 6 oct 2014

Un candidat a trimis CV-ul pentru a aplica pentru job-ul vacant într-o companie, a ajuns în faţa recrutorului şi a trecut interviul de angajare cu brio. Începe munca şi uşor, uşor îţi dai seama că el nu este omul pe care îl căutai. Aşa ajung angajatorii să piardă până la 15% din salariul anual al angajatului dintr-o simplă recrutare greşită, arată studii recente. Pentru a se proteja de astfel de pierderi, tot mai multe companii verifică la sânge informaţiile din CV-urile candidaţilor pentru se asigura că au omul potrivit pentru job-ul potrivit.

Dacă pentru un angajat care nu se află în top management şi câştigă într-un an, spre exemplu, 20.400 de lei pierderea ar ajunge la mai bine de 3.000 de lei, în cazul unui manager care câştigă 264.000 de lei pe an compania pierde aproape 40.000 de lei.

Fie că este vorba despre verificarea studiilor şi a certificărilor trecute în CV sau despre verificarea cunoştinţelor de limbă străină, nimic nu scapă de filtrele firmelor specializate contractate în acest sens de către angajatori.

"Treaba recruiterului este ca el să ia o decizie informată. Trebuie să se asigure că omul pe care îl propune este competent şi îşi va face bine job-ul. Atunci, cu cât are mai multe mecanisme prin care capătă o certitudine mai mare cu atât este mai bine", a declarat pentru gândul Dragoş Gheban, managing partner al firmei de consultanţă în resurse umane Catalyst Solution.

"Dacă ai adus un om nepotrivit în companie, de multe ori zici „asă, că o să înveţe”, „poate face faţă procesului de învăţare”. Poţi să îl plăteşti şi un an de zile şi să îţi dai seama pe urmă că ai luat o decizie greşită la angajare. Faci o dată, de două ori o greşeală de genul acesta şi îţi dai seama că e important să aduci oameni potriviţi în organizaţie", a mai adăugat el.

Există însă şi companii pentru care neverificarea candidaţilor nu este o opţiune. Este vorba de acelea care lucrează cu firme din străinătate, clienţii cerând încă de la început testarea persoanelor pentru verificarea anumitor calităţi, de la cunoaşterea unei limbi străine la un anumit nivel la abilităţi contabile sau tehnice.

Citește și: