Corina VÂRLAN
2963 vizualizări 2 sep 2014

Interviul de angajare este mult mai important decât ai crede pentru candidatul ajuns la sediul unei companii, în biroul recruiterului. Nu este doar momentul în care încerci să faci tot posibilul pentru a-l convinge pe posibilul angajator că eşti exact persoana de care are nevoie, ci şi o ocazie ideală de a afla mai multe despre firmă şi despre oamenii care lucrează acolo, scrie Business Insider.

Să arunci o privire în spaţiul de lucru unde ai putea să îţi petreci orele de muncă sau să cunoşti câţiva angajaţi ai companiei sunt două lucruri care te pot ajuta să înţelegi dacă job-ul pentru care ai aplicat este cu adevărat potrivit pentru tine şi dacă atmosfera ţi-ar fi favorabilă.

Cinci lucruri pe care trebuie să le iei în seamă atunci când mergi la interviul de angajare

1. Fii tu însuţi.

Cel mai probabil, atunci când mergi la interviul de angajare încerci să te mulezi cât mai mult pe cerinţele companiei şi să creezi o imagine care te poate ajuta să îl faci pe angajator să creadă că eşti persoana potrivită pentru ocupare unui post vacant. Este mai important să fii tu însuţi la interviu, bine înţeles cu anumite limite, pentru a te asigura că eşti cu adevărat ceea ce se caută angajatorul.

2. Află mai multe despre job.

Descrierea job-ului pentru care ai aplicat nu spune, întotdeauna, tot ce trebuie să ştii despre acesta. De fapt, de multe ori persoane care nu lucrează în acelaşi departament sau domeniu sunt responsabile cu redactarea descrierii, lucru care o poate face să nu fie foarte exactă. Poţi ajunge astfel să participi la un interviu de angajare pentru un post cu responsabilităţi diferite de cele reale, un post de care poate nici nu eşti interesat.

În timpul interviului află de la recruiter care sunt cu adevărat responsabilităţile pe care le vei avea zi de zi la locul de muncă şi ce aptitudini trebuie să ai pentru a-ţi face bine munca.

3. Înţelege cultura organizaţională a companiei.

Atunci când ajungi în sediul companiei la care vrei să te angajezi aruncă o privire la spaţiul de lucru. Vei afla astfel dacă este vorba despre un spaţiu deschis sau închis, dacă se vorbeşte mult sau nu şi care este atmosfera generală în birou. Poate că lucrezi mai bine în zgomot şi eşti o persoană căreia îi place să discute cu cei din jur sau poate că preferi să munceşti în linişte şi un spaţiu zgomotos nu ar fi potrivit pentru tine.

În timpul interviului de angajare poţi primi semnale cu privire la cultura organizaţională sau la oamenii care ar putea să îţi fie colegi. O candidată a fost pusă, spre exemplu, într-o situaţie dificilă în momentul în care doi intervievatori au făcut, dintr-o dată, o glumă pe seama ei. A fost neplăcut surprinsă de acest moment şi a hotărât să refuze oferta de muncă.

4. Pune întrebări importante intervievatorului.

Una dintre întrebările pe care trebuie să le pui angajatorului la interviu este "Cum a ajuns acest post să fie vacant?". Dacă el este sincer, vei afla dacă funcţia este introdusă recent sau dacă cel care a deţinut-o înainte a fost concediat sau şi-a dat demisia. Răspunsul te poate face să înţelegi mai bine cu ce vei avea de-a  face la locul de muncă şi ce aşteptări ar avea şeful dacă ai fi angajat.

O altă întrebare utilă la interviu este şi "Care este cel mai bun lucru legat de munca în această companie?". Răspunsul ar putea să te ajute să decizi dacă vei fi mulţumit sau nu de munca ta, după ce vei accepta oferta.

5. Evaluează întreaga experienţă a interviului de angajare înainte să iei o decizie.

Poate că te-ai simţit bine în prezenţa intervievatorului, dar acesta ţi-a pus la un moment dat o întrebare ciudată sau a avut o cerinţă neobişnuită. Astfel de întâmplări i-au făcut pe unii să rămână dezamăgiţi de interviul de angajare.

Poate că ai reuşit să obţi un interviu la compania la care îţi doreşti de mult să lucrezi, dar nu îţi plac mulţi dintre oamenii pe care i-ai întâlnit acolo. Ascultă-ţi instinctul. Petrecem ore în şir la muncă şi nu ai vrea ca tot acest timp să fie petrecut alături de oameni care nu îţi plac.

Poate că ai primit o ofertă şi simţi că ai nevoie de mai multe informaţii pentru a putea lua o decizie. Nu trebuie să îţi fie teamă să pui întrebări în plus pentru a le afla. Acest lucru îi arată angajatorului că eşti cu adevărat interesat de job şi că vrei să găseşti postul potrivit pentru tine.

Citește și: