Loredana VOICULESCU
7435 vizualizări 19 ian 2015

Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, invitată luni, la Gândul LIVE, a arătat că potenţialul concesionar sau finanţator al autostrăzii spre munte ar putea primi lucrări pe alte segmente de drum astfel încât să îşi acopere costurile construirii autostrăzii Comarnic-Braşov, iar statul să nu mai fie nevoit să plătească de la buget 126 de milioane de euro per kilometru.

În plus, Boagiu spune că, având în vedere preţul care reiese din datele publicate recent de Ministerul Transporturilor, proiectul ar trebui să intre în atenţia DNA.

“Autostrada Comarnic-Braşov ar putea fi construită dacă s-ar face un plan coerent astfel încât să îi dai concesionarului sau finanţatorului surse, deci alte lucrări pe care să le întreţină, din care să îşi recupereze o parte din costul pe care îl are cu construirea autostrăzii”, a spus fostul ministru Anca Boagiu la Gândul LIVE.

Boagiu a atras atenţia că, într-o scrisoare transmisă autorităţilor române, Comisia Europeană a avertizat că modelul de finanţare al autostrăzii Comarnic-Braşov nu este unul viabil, pentru că ar duce la creşterea deficitului bugetar.

“Dar şi aici trebuie să fie atent domnul Ponta, îi dau consultanţă gratis, el are pe Şova, bunul lui prieten care a nenorocit infrastructura din România.  Trebuie să fie  atent ca niciodată riscul să nu fie preluat de stat şi să nu depăşească 50%. Pentru că atunci va primi o nouă scrisoare de la Comisie prin care i se va spune că autostrada nu se poate construi, nu poate fi finanţată, nu puteţi prelua aceste riscuri la buget”, a arătat Boagiu.

"Pentru suma vehiculată, o singură instituţie poate să se pronunţe: DNA"

“Pentru suma vehiculată, o singură instituţie poate să se pronunţe, şi aceasta este DNA. Un preţ de 126 milioane de euro pe kilometru este cam de 4-5 ori mai mult ca preţul pe kilometru la Bechtel (pentru Autostrada Transilvania n.n.) pe care l-am târâit după noi până când am reuşit eu în 2011 să reziliez eu cele patru contracte ce nu fuseseră atacate şi am reuşit să economisesc 6 miliarde de euro. Acum, dacă ne uităm la cei 126  milioane de euro per kilometru versus 25 de milioane de euro la Bechtel, constatăm că Năstase a fost mic copil pe lângă domnul Ponta”, a declarat Boagiu.

Fostul ministru al Transporturilor susţine că astfel se explică presiunea pe care premierul Ponta o pune pe spectrul politic şi public pentru aprobarea Master Planului General pe Transporturi.

“Dacă Bechtel a fost aprobat în Parlament prin lege, atunci să aprobăm un Master Plan, să ne asumăm cu toţii o sumă colosală pe care ne va fi greu să o plătim (...)”, acuză fostul ministru.

Întrebată dacă ea crede că în acest caz este vorba de corupţie, ea a răspuns că “aş spune şi corupţie şi incompetenţă”.

„Unii pot să facă pe proştii la un moment dat în viaţă ca să le meargă bine. Nu poţi construi o autostradă cu 126 de milioane de euro per kilometru chiar dacă este foarte necesară”, în opinia ei o variantă la Comarnic-Braşov fiind transportul pe calea ferată. “Putem ajunge la munte şi cu trenul. Aceasta ar putea fi, pe lângă construirea acestei autostrăzi, o soluţie de decongestionare a traficului rutier. Ne-ar conveni tuturor să ne urcăm în tren cu schiurile, să coborâm în staţiunea unde vrem să schiem”, a spus Boagiu.

Statul român ar urma să plătească concesionarului autostrăzii Comarnic-Braşov suma de 325,2 de milioane de euro anual, potrivit unor date făcute publice miercuri de CNADNR. Astfel, reiese că, în cei 26 de ani de concesiune, am urma să plătim în total 8,45 miliarde de euro pentru autostrada spre munte.

În condiţiile în care autostrada va avea o lungime 53 de kilometri, costul total pentru construcţie, operare şi întreţinere pe perioada concesiunii este cuprins între 51,5 milioane euro pe kilometru, în varianta fără credite, şi 159,5 milioane euro pe kilometru.

Premierul Victor Ponta a cerut săptămâna trecută ministrului Transporturilor Ioan Rus ca, până pe 15 februarie, să fie decisă semnarea contractului de construcţie în concesiune a autostrăzii sau rezilierea procedurii, arătând că nu se mai poate aştepta, după o amânare de opt luni din cauza unei "declaraţii prosteşti" a fostului preşedinte Traian Băsescu.

Citește și: