Corina VÂRLAN
26698 vizualizări 15 iun 2012

Una dintre primele întrebări cu care un candidat se poate confrunta în cadrul unui interviu de angajare este "Ce poţi să îmi spui despre tine?". Angajatorii pun această întrebare cu un scop precis şi este foarte important ca persoana intervievată să răspundă corect pentru a-şi spori şansele de a obţine un loc de muncă, informează Business Insider.

Reprezentantul companiei care îl intervievează pe candidat încearcă să afle prin această întrebare cum se descurcă viitorul angajat atunci când se confruntă cu o situaţie la care nu poate da un răspuns standard, este de părere recrutatorul Russel Reynolds Jr.

Headhunter-ul explică şi faptul că folosind întrebarea respectivă un angajator poate afla care sunt cele mai importante lucruri pentru candidatul pe care îl intervievează.

"Mulţi dintre candidaţi cred că aceasta este o întrebare la care este dificil să răspunzi. Cu toate acestea, partea bună a acestei întrebări este aceea că îţi oferă oportunitatea de a te descrie într-o manieră pozitivă şi de a axa interviul pe punctele tale forte", explică Reynolds. "Trebuie să fi pregătit să te confrunţi cu ea", adăugă el.

"Există multe modalităţi de a răspunde corect la această întrebare şi doar una singură de a răspunde greşit, mai exact aceea de a întreba, la rândul tău, <<Ce vreţi să aflaţi?>>", susţine specialistul.

"Trebuie să îţi construieşti un răspuns corect la această întrebare, să îl repeţi, şi să ai capacitatea de a da cu echilibru şi încredere un răspuns", a mai adăugat Reynolds.

Răspunsul corect, după cum susţine headhunter-ul, trebuie să se axeze pe elemente care îl interesează pe angajator şi să scoată în evidenţă cele mai mari reuşite ale candidatului.

Citește și: