Emil Popescu - Mediafax
376 vizualizări 7 nov 2013

Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, cererea OMV Petrom (SNP) de anulare a amenzii de 366,5 milioane de lei pe care compania a primit-o, în 2011, de la Consiliul Concurenţei, dar Petrom va face recurs, astfel că decizia irevocabilă va fi propunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Acţiunea promovată de către OMV Petrom Marketing SRL (deţinută 100% de Petrom) împotriva deciziei Consiliului Concurenţei a fost, de asemenea, respinsă. În consecinţă, OMV Petrom Marketing SRL va promova recurs", arată OMV Petrom, într-un comunicat.

Amenda primită de OMV Petrom Marketing este de 137,28 milioane lei.

Consiliul Concurenţei a sancţionat în 2011 companiile OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI România, MOL Romania Petroleum Products şi Lukoil România cu amenzi care cumulează peste 200 milioane de euro, reprezentând aproximativ 3% din cifrele de afaceri realizate în anul 2010.

Autoritatea de reglementare în domeniul concurenţei a constatat că există dovezi că respectivele companii s-au înţeles în perioada 2007-2008 să retragă de pe piaţă sortimentul de benzină ECO Premium care le genera sub 20% din vânzări şi reprezenta mai puţin de 5% din cifra de afaceri.

Sancţiunea reprezintă un record pentru România şi singura pe piaţa carburanţilor din UE.

Companiile au atacat amenzile în instanţă.

Consiliul Concurenţei a câştigat însă la Curtea de Apel procesele cu OMV Petrom, OMV Petrom Marketing, Rompetrol, MOL şi Lukoil, pierzând însă cu ENI.

Citește și: