23 vizualizări 1 dec 2009

Marca românească de automobile, deţinută de grupul francez Renault, a înregistrat în primele 11 luni ale acestui an cel mai mare avans, de 44,5%, de pe toată piaţa auto franceză la capitolul noi înmatriculări, conform Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA). În total, din ianuarie până în noiembrie, în Franţa s-au înmatriculat 56.620 de maşini Dacia, marca românească depăşind la acest capitol companii de renume precum Audi, Seat, Nissan, Kia sau BMW.

Cele peste 7.800 de Dacia vândute în Franţa luna trecută au conferit mărcii deţinută de Renault o cotă de piaţă de 3,1%, în creştere cu un punct procentual faţă de cea de anul trecut. Spre comparaţie, în primele 10 luni ale acestui an, Dacia a vândut în România peste 36.000 de unităţi, în timp ce în luna octombrie vânzările au totalizat circa 3.300 de unităţi. Dacia a reuşit astfel performanţa de a vinde mai multe maşini sub siglă proprie în Franţa decât în România, unde este marcă naţională.

Evoluţia înmatriculărilor în Franţa este cu atât mai spectaculoasă dacă se ia în calcul strict luna noiembrie, când înmatriculările de Dacia aproape că s-au dublat, creşterea fiind de 90,4%, faţă de perioada similară din 2008. Proprietarul Dacia, grupul Renault, a înregistrat o creştere de 16 ori mai mică decât brandul românesc, de 2,8%, în primele 11 luni ale acestui an, până la aproape 615.000 de unităţi, ceea ce conferă constructorului auto o cotă de piaţă de 38,6% în noiembrie. Practic, din 10 maşini Renault nou înmatriculate pe piaţa franceză una a fost Dacia.

Citește și: