Printre premiere se numără accesul keyless-go, având o cheie tip cartelă similară cu cea de pe modelele Renault, care permite pornirea motorului din buton. Lista echipamentelor este completată de climatizarea automată cu butoane speciale care includ un display pe acestea. Dacă în prima fază Duster va veni cu sistemul multimedia regăsit momentan şi pe Logan şi Sandero, de anul viitor va veni cu o nouă tabletă care ar putea veni inclusiv cu Android Auto şi Apple Car Play – informaţie aflată încă la nivel de zvon.

Tot printre noutăţi vine faptul că Duster va avea în premieră şase airbaguri, având pe lângăclasicele frontale şi laterale şi airbaguri cortină. Tot un plus de siguranţă vine de la şasiul întărit şi senzorul pentru unghi mort.

Pentru off-road, noul Duster poate fi echipat cu un sistem de camere video montate în oglinzi, faţă şi spate. Cel de la volan va putea vedea individual fiecare cameră, însă nu şi maşina „de sus” cum se întâmplă la Nissan spre exemplu. 

La bord Duster a preluat ideea planţei de la Nissan, iar ceasurile de bord au un design nou, alături de un nou display pentru computerul de bord cu display LCD.

„Păstrăm preţul, oferim un spaţiu interior mai mare şi corectăm ce doresc clienţii – venim cu un plus de confort şi de siguranţă. Spre exemplu, scaunele sunt reproiectate şi mult mai confortabile, habitaclul este mai practic şi cu mai multe spaţii de depozitare (inclusiv portierele spate dispun acum de buzunare – n.red.)”, explică Vincent Fournier, director de pro­gram pentru noul Duster.

De asemenea, tot pentru un plus confort noul Duster vine cu o nouă servodirecţie, senzor de lumină, astfel încât farurile să se aprindă automat la lăsarea întunericului şi senzor de ploaie pentru pornirea automată a ştergătoarelor.

„Cei mai mulţi clienţi Dacia vin dinspre maşinile second-hand. Dorim o siguranţă medie. Dacia este o alternativă la second-hand. Nu suntem întotdeauna la cel mai înalt nivel şi nu avem multă electronică, dar suntem în media pieţei şi peste nivelul de siguranţă oferit de un automobil second-hand. Acum avem şase airbaguri, senzor pentru unghiul mort. Monitorizăm piaţa. Spre exemplu, trei stele de astăzi sunt cinci stele de acum câţiva ani. Acum pentru cinci stele trebuie să ai camere video, radar, electronice care costă foarte mult şi clienţii nu doresc asta deoarece am avea un preţ prea mare”, a spus Vincent Fournier.

„La interior totul a fost reproiectat pentru un plus de confort. Spre exemplu, am optat pentru trei guri de ventilaţie pe mijloc pentru o mai bună aerisire a locurilor din spate. Scaunele au o susţinere laterală mai bună. Calitatea percepută este mult mai bună. Vrem să menţinem Duster în lumea SUV-urilor şi să continuăm fenomenul Duster”, a spus David Durand Global Access Design Interior. Printre noile sisteme se numără şi Hill Start Assist, pentru plecarea din pantă.

Citeşte continuarea în Ziarul Financiar

Citește și: