Gandul.info
Cristina ANDREI
1159 vizualizări 29 ian 2018

Unul dintre principalele obiective este reformarea administraţiei şi reducerea birocraţiei, a transmis Dăncilă, argumentând că, dat fiind faptul că suntem ţara cu una dintre cele mai bune infrastructuri IT din lume, e nevoie să trecem la sistemul în care toate documentele să fie gestionate electronic.

„Suntem o ţară cu una dintre cele mai bune infrastructuri de IT din lume. Gestionarea documentelor să se facă prin mijloace online. În Parlamentul European aproape toate documentele sunt elaborate şi circulă pe bază de semnături electronice. Vreau să aplicăm acest model şi în România. Este nevoie de simplifcarea sistemului fiscal, reducerea şi comasarea taxelor plătite de firme şi cetăţeni. (...) Vom renunţa săptămâna viitoare la Formularul 600 şi, ulterior, la aproape toate celelalte", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat a promis şi că, atât timp cât va fi în funcţie, nu va fi introdusă în România nicio taxă nouă. „Scopul meu este acela de a uşura viaţa economică", a mai spus aceasta. 

 

Citește și: