Alexandra PELE
13260 vizualizări 6 sep 2014

Fiecare companie care încheie poliţe RCA, respectiv asigurări obligatorii pentru autoturisme, are un set propriu de criterii pe baza cărora stabileşte nivelul unei poliţe. Sunt însă şi situaţii în care şoferii se simt nedreptătiţi pentru că trebuie să plătească mai mult din simplul motiv că fac parte dintr-o categorie statistică.

Vlad, un tânăr de 29 de ani din Bucureşti, spune că deşi în cei 10 ani de când conduce nu a provocat niciun accident, în ultimele şase luni poliţa RCA i s-a scumpit de la 450 de lei la 600 de lei.

”Pentru că am sub 30 de ani sunt nevoit să plătesc o poliţă similară cu cea a unui şofer de peste 30 de ani care abia a învăţat să conducă. În martie am plătit 450 de lei pentru şase luni, iar ultima dată când am fost să-mi reînnoiesc poliţa, cea mai bună ofertă pe care am primit-o a fost de 600 de lei, deşi nu am provocat nicio daună în acest interval”, ne-a mărturisit Vlad.

”Nu mi se pare normal ca eu să plătesc mai mult în condiţiile în care nicio companie de asigurări nu a plătit nicio daună în numele meu, în cei zece ani de când deţin permis auto doar pentru că am sub 30 de ani”, a mai spus tânărul.

Explicaţia brokerilor ţine de statistici şi modul în care îşi calculează asigurătorii riscurile. În unele situaţii, aceste criterii nu par să-i avantajeze pe şoferii care au un istoric bun la volan.

”Din păcate, pe segmentul acesta până în 30 de ani se pare că rezultatele asigurătorilor sunt foarte slabe, adică frecvenţa de daune este foarte mare. Impactul acestor lucruri este mult mai mare şi cei care au un comportament de condus bun suferă foarte mult (...) Asigurările au la bază calcule statistice şi medii, iar dacă în categoria de vârstă de sub 30 de ani, în medie, sunt 20 din 100 care fac daune, restul de 80 suferă pentru cei 80. Aici ar fi o oportunitate pentru asiguratori să meargă şi mai adânc cu segmentare şi să ia în calcul şi experienţa. Foarte puţini o iau în calcul”, a explicat pentru gândul Victor Şraer, managing partner la Otto Broker.

Brokerul a precizat totodată că fiecare companie are libertatea de a stabili propriile criterii de segmentare şi de evaluare a riscului.

”Ele nu sunt reglementate şi nici nu trebuie să fie reglementate pentru că fiecare trebuie să evalueze riscul după cum îl duce capul. Acesta este principalul atu al unui asigurător, să-şi evalueze foarte bine riscul pe fiecare segment în parte şi să aibă preţuri competitive”, ne-a spus Şraer, adăugând că experienţa unui şofer este foarte rar luată în calcul de către asigurători.

”Nu e foarte relevantă. Se vede din faptul că sunt oameni care au permis de 10 ani, dar au foarte multe daune, dar poate să fie relevantă. Ar trebui să fie relevant, de exemplu, istoricul de amenzi, dar nu este disponibil. Dacă ai un om care are permis de 10 ani şi are două amenzi de radar în ăştia 10 ani, ar merita, ar trebui să vrei să-l ai client”, a adăugat el.

O altă problemă a pieţei RCA este, în opinia sa, diferenţa foarte mare dintre preţurile oferite de companiile din domeniu.

”Dacă vorbim de acelaşi risc, pentru acelaşi client preţul variază de la simplu la triplu”, a spus Şraer vineri, la emisiunea ZF LIVE.

”În funcţie de compania de asigurări, mă aştept ca diferenţele, dacă toată lumea respectă aceleaşi reguli, diferenţele să fie la ordinul de 20, 30 de procente”, consideră brokerul.

În prezent, dauna medie plătite de companiile de asigurări pentru pagube materiale este de 5.500 de lei, potrivit datelor ASF.

Reducerea comisioanelor pentru brokeri ar putea scumpi poliţele RCA

La finele lunii iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat un proiect de normă prin care se prevede plafonarea nivelului maxim al comisionului acordat de asigurători pentru contractarea asigurării RCA la cel mult 10% din valoarea primelor de asigurare încasate.

Asiguratorii au avertizat că măsura va duce la creşterea costurilor, reducerea pieţei RCA şi a afacerilor brokerilor cu circa 30%. Totodată, uniunea brokerilor de asigurări din România (UNSICAR) a estimat că 25.000 de persoane ar putea rămâne fără job ca urmare a implementării normei.

Victor Şraer este de părere că măsura contravine regulilor pieţei libere, dar şi că aceasta va însemna preţuri mai mari pentru poliţele RCA.

”Cu siguranţă da. Măsura acolo va duce”, ne-a spus el, întrebat fiind dacă măsura ar putea majora costurile de asigurare ale şoferilor.

”O să dispară din ofertele de brokeraj. Vor fi afectate persoanele din oraşele mici şi din zonele rurale. Acolo oamenii apelează la brokeri pentru că nu prea au variante”, a mai adăugat brokerul.

 

Citește și: