Loredana VOICULESCU
1121 vizualizări 19 ian 2015

Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat luni la Gândul LIVE, că este posibil ca gropile de pe Podul "Prieteniei" să fi apărut şi din cauza faptului că multe camioane depăşesc încărcătura maximă admisă pe osie.

"Este consecinţa firească a lipsei de coerenţă, din păcate. Când am intrat în minister am găsit o serie de proiecte începute. (...) Este chestiune de voinţă, dacă vrei să investeşti şi să aloci bani. În plus, drumurile, autostrazile au nişte intervale la care trebuie să fie verificate refăcute, după ciclurile iarnă- vară. Dacă trece un an şi ai lăsat să se creeze o groapă, ea va creşte în perioada care urmează. Aici este evident că are ceva mai multă vreme de când nimeni nu i-a mai făcut nici o reparaţie. S-ar putea, dacă mergem să cântărim aceste camioane, să constatăm că depăsesc încărcătura maximă admisă pe osie. Distrugem drumurile cu bună ştiinţă", a declarat la Gândul LIVE spus Anca Boagiu, în timp ce urmărea imagini cu gropile de pe Podul Giurgiu-Ruse.

Amintindu-i-se că pe podul Giurgiu-Ruse se percepe taxă, care este mai mare în partea română de pod decât pentru partea bulgărească de pod, Boagiu a declarat că actualul ministrul Transporturilor ar trebui să "il ia de urechi" pe şeful CNADNR.

"Aici este sarcina ministrului să îl ia de urechi pe directorul companiei (CNADNR n.n.) şi să repare partea care îi revine părţii române, nu poţi să laşi aşa şi să şi percepi şi taxă", crede fostul ministru al Transporturilor.

 

Citește și: