Loredana VOICULESCU
100957 vizualizări 10 dec 2011

Românii nu vor mai circula, începând de duminică, cu trenurile Rapid, Accelerat sau Personal. Noul Mers al Trenurilor schimbă rangurile trenurilor de călători în InterRegio (IR) - adică fostele trenuri Rapid şi Accelerat şi Regio (R) - fostele trenuri Personal. Denumirea trenurilor Intercity (IC) va fi păstrată.

Reprezentanţii CFR Călători au anunţat că modificarile au fost realizate pentru alinierea transportului feroviar de călători la normele europene. Unele dintre vechile ranguri de trenuri de călători datau încă din perioada interbelică - trenurile Accelerat şi Personal -, iar trenul Rapid a fost introdus în ţară prin anii 70.

Noul plan de mers al trenurilor, care va fi valabil până la data de 8 decembrie 2012, arată că vor circula 70 de trenuri internaţionale, din care 40 InterRegio, patru Intercity şi 26 Regio, precum şi 1.336 de trenuri în trafic local, 28 fiind Intercity, 198 InterRegio şi 1.110 Regio.

Noile categorii de trenuri vor fi:

Intercity (IC) - care la rândul lor se clasifică în Eurocity IC, Euronight IC, Intercity IC şi Intercity Night

InterRegio (IR) - Interregio IR şi Interregio Night

Regio (R) - Regio Express, Regio şi Regio Urban/Suburban.

Finalizarea unor lucrări de modernizare a infrastructurii scurtează timpii de călătorie

În plus, tot de duminică, cei ce vor călători cu trenul vor ajunge mai repede la unele destinaţii, pentru că CFR Călători a finalizat lucrările de reabilitare a infrastructurii feroviare de pe Valea Prahovei.

Astfel se va scurta timpul de călătorie pe două mari magistrale: Braşov - Curtici şi Bucureşti - Oradea. De exemplu: în prezent un tren Rapid pe relaţia Bucureşti Nord - Braşov face 3 ore şi 33 de minute, iar din 2012, un tren InterRegio va parcurge aceeaşi distanţă în 2 ore şi 29 minute.

În prezent un Intercity parcurge distanţa între Bucureşti şi Oradea în 12 ore şi 52 de minute, iar după 11 decembrie durata va scădea la 11 ore.

O altă noutate este că, de duminică, călătorii vor avea la dispoziţie noi legături directe cu trenuri InterRegio, între: Bucureşti - Bistriţa, Bucureşti - Târgu Mureş, Bucureşti - Sibiu, Craiova - Braşov, Braşov - Sibiu, Bucureşti - Timişoara, Satu Mare - Constanţa, Constanţa - Braşov.

Cum vor circula noile trenuri

Trenurile Intercity Eurocity IC operează între oraşele importante, în trafic intern sau internaţional, iar cele Euronight circulă noaptea. Trenurile Intercity IC au o viteză medie de minimum 60 kilometri pe oră.

Trenurile Intercity Night circulă noaptea şi trebuie să ofere servicii suplimentare de transport cu vagoane dormit şi/sau cuşetă, iar viteza medie minimă este de 55 kilometri pe oră.

Trenuri InterRegio vor opri în principalele gări care asigură conexiuni convenabile cu celelalte trenuri de călători şi vor avea o viteză medie de 45 de kilometri pe oră.

Trenurile InterRegio Night vor circula noaptea cu o viteză medie de minim 40 km/oră şi vor avea vagoane de dormit şi/sau cuşetă. Cu opriri frecvente, în majoritatea oraşelor din parcurs, acestea pot avea vagoane ale operatorilor străini şi pentru transportul autoturismelor.

Trenurile de tipul Regio Express vor avea funcţia unor trenuri personale, pentru că vor asigura transportul pentru arii geografice restrânse, la o viteză de minim 35 kilometri pe oră, iar de regulă nu vor circula în intervalul orar 23:00 - 4:00.

Trenul Regio va circula de asemenea ca un personal, adică va opri în toate staţiile şi haltele, va circula cu viteza de minim 35 km/oră, iar serviciul de clasa I nu va fi obligatoriu.

Trenurile de navetişti se vor numi Regio urban şi Regio suburban şi vor circula în jurul oraşelor, vor asigura legăturile la şi de la trenurile interregio. Serviciul de clasa I nu va fi obligatoriu.

Un bilet la InterRegio, cu 22% mai ieftin decât la Rapid şi cu 12% mai scump decât la Accelerat

Schimbarea rangurilor trenurilor, odată cu intrarea în vigoare a Noului Mers al Trenurilor, aduce şi mici modificări de preţuri, după cum urmează:

  • Tarifele pentru trenurile de tip InterRegio vor fi între cele pentru Accelerat şi cel pentru Rapid. Concret, un bilet la InterRegio va fi cu circa 22% mai ieftin decât la Rapid şi cu circa 12% mai scump decât cel de la Accelerat.
  • Tarifele la trenurile Intercity şi Regio (fostele Intercity-uri şi Personale) rămân neschimbate
  • CFR va aplica un "Procent de fidelitate", care va menţine un tarif convenabil la călătoria cu mai multe trenuri aparţinând CFR Călători, astfel: reduceri de 10% pentru două trenuri, 15% pentru trei trenuri, 20% pentru patru trenuri, procentele fiind aplicate la biletele întregi adult şi 50% reducere la copii.
  • Utilizarea biletului ca bon fiscal.
  • Aplicarea unei reduceri de 5% la biletele vândute prin sistemul online

Citește și: