Izabela Cutieru
123 vizualizări 17 apr 2019

Directorul din FPPG a susţinut importanţa sectorului energetic, inclusiv în demersul păstrării populaţiei apte de muncă în ţară, în cadrul Forumului Energiei, organizat de publicaţia Financial Intelligence.

„Să nu uităm că România trăieşte una dintre cele mai nefericite drame astăzi, cea a depopulării, a pierderii forţei de muncă, având la origine doi factori: ritmul demografic negativ şi migraţia forţei de muncă. Din acest punct de vedere, cred că ar trebui să discutăm despre sectorul energiei ca fiind o posibilă soluţie. Dacă vrem să vorbim despre viitor, trebuie să vorbim despre oameni. Vorbind despre oameni, putem vorbi despre proiecte, despre industrii. O analiză serioasă a perspectivelor pe care sectorul energetic le poate aduce pe termen lung în păstrarea forţei de muncă, în România, este cât se poate de considerabilă”, a completat Dan Apostol.

Directorul din FPPG a menţionat că OUG 114/2018 este demonstraţia faptului că se poate schimba, peste noapte, regula jocului, nu pentru un sector, ci pentru întreaga economie.

„Această ordonanţă este dovada fie a faptului că se poate da o reglementare în absenţa unui studiu de impact, în absenţa consultării fireşti cu toţi cei cărora le este adresată. Ba mai mult, în absenţa unui fundament economic corect care să justifice enunţul din motivaţia textului de lege. OUG 114 s-a produs şi rămâne vie în memoria colectivă a mediului de afaceri. S-a demonstrat faptul că impactul probabil al OUG 114 este exact opusul motivaţiei cu care a fost creat acest act normativ. S-a creat un precedent absolut periculos”, a conchis Apostol.

Citește și: