Maria MANOLIU
1416 vizualizări 10 nov 2011

Consiliul de Administraţia al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară, joi, pentru a-l revoca din funcţia de preşedinte şi director general al RATB pe Adrian Criţ. În locul său a fost numit Viorel Popescu.

Decizia de schimbare a directorului Adrian Criţ a fost luată în unanimitate de membrii Consiliului de Administraţie. Noul director general al RATB, Viorel Popescu este "membru PD-L şi de profesie inginer" după cum a declarat viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu. El a lucrat în Primăria Capitalei în cadrul Direcţiei Inspecţie şi la Administraţia Străzilor.

Marţi, într-o şedinţă extraordinară a CGMB convocată de consilierii PDL s-a decis modificarea componenţei Consiliului de Administraţie a RATB prin înlocuirea directorului Adrian Criţ cu Viorel Popescu. Proiectul de hotărâre introdus în timpul şedinţei cu menţiunea făcută de consilierul PNG, Ion Gâf-Deac "să fie primul pe ordinea de zi", i-a luat prin surprindere pe toţi consilierii mai ales că schimbarea trebuia făcută în termen de două zile de la aprobarea hotărârii.

Motivul invocat de consilierul PNG Gâf-Deac a fost o scrisoare trimisă de unul dintre membrii CA al RATB în care directorul Adrian Criţ era acuzat de management "neinspirat", de lipsa de dialog cu sindicatele care a generat o situaţie conflictuală şi de întârzierea aplicării planului de restructurare. Deşi majoritatea consilierilor au cerut "să-l vedem şi noi" sau "măcar arătaţi-ne o poză", proiectul de hotărâre a fost votat cu 28 de voturi "pentru", o abţinere şi un vot anulat.

Imediat după şedinţa CGMB, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că va ataca în instanţă decizia consilierilor municipali. "S-au exercitat presiuni asupra domnului Criţ care îl forţau să se îndrepte către situaţii oneroase. S-a opus publicităţii şi automatelor de cafea", a declarat Sorin Oprescu. Primarul general a mai adăugat că Adrian Criţ nu a încălcat nicio lege şi că este mulţumit de activitatea pe care acesta a desfăşurat-o cât a fost la conducerea RATB.

Citește și: