Bugetul pentru anul viitor este prezentat la comisiile de buget-finanţe în absenţa ministrului Daris Vâlcov, având în vedere că el trebuie să depună jurământul în această seară. Bugerul pe 2015 a fost prezentat de un secretar de stat din Ministerul Finanţelor Publice, iar preşedintele de şedinţă a fost Viorel Ştefan, scrie Mediafax.

Eugen Nicolăescu şi fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu au contestat însă această decizie şi au catalogat lipsa actualului ministru al Finanţelor de la dezbateri ca pe "o premieră" în România. Nicolăescu a susţinut că "este neconstituţional" ca bugetul să fie prezentat în astfel de condiţii şi a cerut amânarea lucrărilor până când Vâlcov va fi prezent.

"Ministrul Bugetului trebuia să fie aici. Dacă miniştrii nu pot să susţină bugetele, înseamnă că România nu are Guvern şi atunci despre ce discutăm? Bugetul trebuie prezentat de reprezentanţii Guvernului şi nu de secretarii de stat", a declarat, la rândul său, Ialomiţianu.

În cele din urmă, parlamentarii au decis ca lucrările să continue. În timpul dezbaterilor a apărut însă un schimb de replici între Ştefan şi Ialomiţianu. Preşedintele Comisiei de buget-finanţe a declarat că nu este pentru prima oară când bugetul este prezentat de secretari de stat. El a mai adăugat că pe vremea când Ialomiţianu era ministru al Finanţelor "se ascundea" în spatele secretarului de stat Gheorghe Gherghina. "Sunteţi un mincinos", i-a răspuns Ialomiţianu.

Citește și: