413 vizualizări 9 iul 2019

Cofondatorul startup-ului britanic TRIM-IT, Darren Tenkorang, spune că noua abordare oferă serviciile tipice unei frizerii. „Serviciul meu este ca Deliveroo sau Uber Eats, dar, în loc de mâncare, noi oferim tunsori”, a declarat Darren pentru BBC.

El a intrat într o competiţie de antreprenoriat pentru studenţi, organizată de Universitatea din Sussex, pe care a câştigat-o. Cu premiul de 10.000 de lire şi cu un partener din echipă, Nana Darko, Tenkorang a început afacerea.

Pentru multi bărbaţi britanici, frizeriile sunt locuri în care se pot relaxa şi unde îşi pot face noi prieteni. Dar, pentru alţii, deplasarea la frizerie presupune pierderea de timp preţios. În acest context, ideea unei frizerii pe roţi, pe care să o chemi unde ai nevoie, a părut excelentă.

Totuşi, în prima fază, fondatorii afacerii au întâmpinat probleme: dificultatea de a găsi loc de parcare la orele de vârf în Londra, întârzierile din cauza traficului, dar şi faptul că nu reuşeau să obţină profit din platformă.

Cu puţin ajutor financiar din partea familiei, cei doi tineri antreprenori au dat restart afacerii. Cu 5 dube şi 4 angajaţi cu normă întreagă, TRIM-IT s-a dezvoltat într un serviciu pentru care există cerere mare.

Darren Tenkorang este optimist şi spune că frizeriile mobile vor deveni un trend în curând.

Foto: captură din video

Autor: Pitulan Patricia Elena

Citește și: