321 vizualizări 22 apr 2019

„Clienţii vor putea transfera lei, în timp real, spre băncile din ţară care aderă la această tehnologie, inclusiv în intervalul off hours – şi anume a două parte a zilei, la final de săptămâna sau în zilele de sărbători. Aceştia vor putea folosi serviciul Plăţi Instant prin BT24 Internet Banking şi Mobile Banking, precum şi prin aplicaţia BT Pay”, explică Omer Tetik, Director General, Bancă Transilvania.

La rândul său, Laurenţiu Mitrache, Director General – Preşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank, mentionează că serviciul este disponibil pentru plăţile în lei efectuate la ghişeele băncii sau prin intermediul aplicaţiei CEC Bank Mobile Banking, momentan doar către beneficiari cu conturi deschise la Bancă Transilvania. ”Pe măsură ce alte bănci vor adera la nouă schema de decontare, tranzacţiile vor putea fi iniţiate şi către clienţii acestora”.

Serviciul a fost dezvoltat de Transfond, operatorul Casei de Compensare Automate a plăţilor interbancare, în colaborare cu băncile comerciale, Asociaţia Română a Băncilor (Administratorul Schemelor Naţionale de Plăţi) şi Bancă Naţională a României (Supraveghetorul Schemelor de Plăţi).

”O serie de bănci se află în etapele finale de pregătire, înrolările acestora în infrastructura pentru plăţi instant urmând să fie realizate în funcţie de propriile strategii pentru produsele oferite clienţilor şi de stadiul concret al acţiunilor interne de conectare ale fiecăreia la infrastructura centrală. Este de aşteptat că toate băncile să adere la acest serviciu, devenind accesibil astfel tuturor clienţilor bancari din Romania”, spune Sabin Carantină, Directorul General al TRANSFOND.

 

Citește și: