Roxana Alexe
965 vizualizări 18 sep 2012

Regia Autonomă de Transport Bucureşti dă aproape două milioane de euro pentru cumpărarea a cinci troleibuze şi cinci automate pentru bilete ce vor fi amplasate în staţii intermodale, unde se înregistrează fluxuri ridicate de călători.

Potrivit reprezentanţior RATB, valoarea estimată a unui troleibuz este de 335.000 de euro.

De asemenea, este în curs de derulare procedura de achiziţie a cinci automate de vânzare titluri de călătorie, aparatele având o valoare estimată de 932.500 lei (aproximativ 200.000 de euro), fără TVA.

Reprezentanţii regiei au precizat că atât sumele destinate cumpărării troleibuzelor, cât şi cele necesare achiziţionării automatelor se încadrează în valoarea prevăzută în lista de investiţii aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit acestora, achiziţia de automate vine în întâmpinarea numeroaselor solicitări primite din partea călătorilor, care doresc să achiziţioneze carduri de călătorie fără a mai depinde de programul centrelor de vânzare din reţeaua regiei. Astfel, automatele vor fi amplasate prioritar în staţiile intermodale, unde se înregistrează fluxuri ridicate de călători.

Citește și: