25 vizualizări 6 mar 2009

Omul de afaceri Dragoş Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, a renunţat la afacerea cu leasing auto, cerând Băncii Naţionale a României radierea companiei Eurobus Leasing IFN din Registrul general.

Consiliul de administraţie al băncii centrale a hotărât să interzică firmei de leasing desfăşurarea activităţii de finanţare, precum şi radierea acesteia din Registrul general, pentru că nu a notificat modificările intervenite în situaţia companiei şi nu a transmis BNR raportările prevăzute de reglementările în vigoare. Potrivit legii, societatea de leasing poate ataca decizia BNR în termen de 15 zile de la comunicare.

Acest lucru nu se va întâmpla însă. "Noi n-am mai vrut să ne continuăm activitatea şi în urmă cu şase luni am făcut o cerere de radiere. Nu mai sunt solicitări în piaţă pentru achiziţia de autocare şi noi numai cu asta ne-am ocupat", a declarat pentru Gândul Dragoş Anastasiu.

Eurobus Leasing IFN a fost înscrisă în Registrul general la BNR pe 27 iulie 2007, la secţiunea Leasing financiar. Înfiinţată la sfârşitul anului 1999, compania finanţează achiziţia de autocare în leasing.
Capitalul social, în cuantum de 700.000 de lei, este controlat în proporţie de 96,427% de compania Touring Eurolines, în timp ce Dragoş Anastasiu deţine un pachet de acţiuni de 3,571%, restul de 0,001% revenindu-i lui Cristian Baciucu.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, societatea de leasing a raportat în 2007 o cifră de afaceri de circa 340.000 de lei, în scădere de 12 ori faţă de anul precendent, şi a înregistrat pierderi de 1,29 milioane de lei, de la un profit net de aproximativ 600.000 de lei în 2006.
 

Citește și: