530 vizualizări 13 aug 2017

„Deficitul de specialişti din industria IT, accentuat de migraţia specialiştilor IT buni în vest, limitează potenţialul foarte mare pe care îl are România la dezvoltarea de servicii informatice. Aşa s-a ajuns în situaţia în care, în prezent, din zece joburi în industria de software în România se acoperă între patru şi şase“, a spus Carmen Buruiană, entreprise HR manager în cadrul companiei de soluţii de securitate IT Bitdefender. Compania are în prezent 1.200 de angajaţi, iar circa 90% dintre noii salariaţi ai Bitdefender sunt tineri studenţi sau proaspăt absolvenţi de facultate, cu vârsta de circa 20 de ani.

Deficitul de forţă de muncă este resimţit şi de Cătălin Bordei, partner & board member în cadrul firmei cu activităţi în domeniul IT Innobyte, care spune că cererea este de trei ori mai mare decât oferta de candidaţi disponibili în piaţa muncii. „Criza de personal în această industrie, în special de personal cu experienţă, este destul de mare. Oferta de joburi în domeniul IT este de circa trei ori mai mare decât oferta de candidaţi disponibili în piaţă“, spune Cătălin Bordei.

Angajatorii spun că nu găsesc tineri specializaţi în domeniul IT, aici fiind cel mai mare deficit de candidaţi cu studii superioare.

MAI MULTE PE ZIARUL FINANCIAR

Citește și: