Corina VÂRLAN
9142 vizualizări 26 sep 2013

Portul Constanţa redevine, după 70 de ani, punct de îmbarcare pentru navele de croazieră, prima plecare urmând să aibă loc vineri, cu nava MSC Musica.

"Din 27 septembrie, turiştii români au posibilitatea de a se îmbarca direct din Constanţa pentru a pleca într-o croazieră, fără costuri suplimentare de transport la Genova, Veneţia, Barcelona sau alte porturi tradiţionale", a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării.

Croaziera va dura 11 zile, iar turiştii vor avea posibilitatea de a vizita porturi din Turcia, Grecia, Italia şi Ucraina, potrivit unui comunicat de presă.

FOTO: msccruisesusa.com

Echipajul navei MSC Musica, ce poate transporta 2.550 de pasageri, este format din aproape 1.000 de marinari.

FOTO: msccruisesusa.com

Pasagerii ambarcaţiunii vor  vizita vineri diferite obiective turistice din Constanţa, precum cetatea Histria, şi vor participa la degustări de vinuri.

"În ultimii doi ani, turismul de croazieră cu nave de pasageri în portul Constanţa s-a dezvoltat semnificativ, fiind o nişă cu un potenţial foarte important pe care Asociaţia Litoral - Delta Dunării, Portul Constanţa şi autorităţile locale şi-au concentrat atenţia, având în acest moment rezultate excelente", a mai explicat Martin.

Citește și: