Loredana VOICULESCU
4350 vizualizări 12 oct 2015

Alin Goga, care a fost suspendat după ce a vorbit despre ilegalităţile din CNADNR, arată că motivul invocat în adresa de joi a companiei de autostrăzi prin care i se interzice accesul în clădire ţine de faptul că el are contractul de muncă suspendat. Vineri, într-un comunicat către presă, CNANDR a arătat că restricţionarea accesului a venit după ce Goga ar fi ameninţat, în cursul zilei de vineri, mai mulţi angajaţi. 

Alin Goga precizează într-un comunicat transmis gândul că vineri a încercat să se prezinte la sediul central al companiei pentru a vedea de ce întârzie deliberările comisiei de disciplină în cazul său.

El spune că la toate intrările în sediul instituţiei fusese distribuită jandarmilor de la intrare poza sa, pentru recunoaştere facială, deşi nu este urmărit penal, iar jandarmii nu i-au permis accesul în clădire.

“ CNADNR a perseverat în măsurile sale abuzive luate de-a lungul timpului la adresa mea, totul culminând cu adresa nr.92/68733/08.10.2015, semnată de directorul general adjunct Cristian Andrei şi de şeful de departament  administrativ Gheorghe Anghel prin care mi s-a restricţionat accesul la sediul CNADNR, instituţie publică aflată într-o clădire publică motivat de faptul că aş avea contractul individual de muncă suspendat…", scrie Goga în comunicatul de presă.

"Realizând că măsura este evident abuzivă ca urmare a menţiunilor mele publice, în data de 09.10.2015, CNADNR a emis Informarea de presă catre mass-media, prin care a venit cu o altă motivare, respectiv faptul că “având în vedere faptul că în cursul zilei de astăzi, 9.10.2015, juristul Alin Goga a transmis mai multe ameninţări la adresa unor salariaţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), atât verbal, cât şi prin interpuşi sau sms (…), toate aceste acţiuni ale domnului Alin Goga au determinat restricţionarea accesului acestuia în incinta companiei”, se arată în comunicatul semnat de Alin Goga.

Goga neagă faptul că ar fi ameninţat pe cineva şi atrage atenţia că instituţia susţine că ar fi luat în ziua de joi măsura restricţionării accesului lui pe baza unor fapte care s-ar fi petrecut vineri.
.
“Păi chiar şi acceptând faptul că susţinerile CNADNR ar fi adevărate, ei au luat în data de 08.10.2015 nişte măsuri abuzive împotriva mea, pentru fapte pe care aveam să le săvârsesc o zi mai tarziu in data de 09.102015? Stranie putere de premonitie la nivelul conducerii CNADNR! Oare simt şi faptul că se apropie funia de par şi vor răspunde pentru faptele şi actele domniilor lor la DNA foarte curând? “, spune Goga.

Neaga : „Luăm o decizie şi închidem subiectul”

Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, a declarat luni pentru gândul că urmează să se ia o decizie în  cazul lui Alin Goga, pentru că acesta nu poate sta „la nesfârşit” cu contractul de muncă suspendat. Şeful companiei de drumuri a precizat că rezultatele comisiei de cercetare disciplinară urmează să fie făcute publice.

“El (Alin Goga n.n.) are contractul de muncă suspendat, asta este o realitate, vedem care sunt concluziile comisiei de cercetare disciplinară, după aceea luăm o decizie şi închidem subiectul, nu poate sta nici el aşa, cu contractul suspendat la infinit, nu poate sta nici comisia. Să vedem care sunt rezultatele comisiei de cercetare disciplinară şi facem publice rezultatele şi deciziile“, a declarat pentru gândul directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

CNADNR a anunţat vineri că a restricţionat accesul lui Alin Goga în sediul central

"Având în vedere faptul că în cursul zilei de astăzi, 9 octombrie, juristul Alin Goga a transmis mai multe ameninţări la adresa unor salariaţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), atât verbal, cât şi prin interpuşi sau SMS, aducem la cunoştinţă opiniei publice că astfel de acţiuni contravin codului de comportament etic prevăzut de legislaţia în vigoare, preluat de CNADNR obligatoriu pentru toţi salariaţii companiei", se arată într-o informare de presă transmisă de compania de autostrăzi.

De asemenea, Goga a afirmat că are cunoştinţă despre concluziile şi constatările reprezentanţilor Corpului de Control, cu toate că acest control nu a fost încă finalizat şi nu a fost întocmit un raport final, mai spune compania.

"Toate aceste acţiuni ale domnului Alin Goga au determinat restricţionarea accesului acestuia în incinta companiei. Menţionăm că toate aceste acţiuni, declaraţii şi participări la emisiuni TV nu vor schimba cursul cercetărilor penale efectuate de către organele abilitate, cercetări în care domnul Alin Goga încearcă să-şi schimbe calitatea", mai menţionează reprezentanţii CNADNR.

Aceştia au precizat, pentru Mediafax că directorul suspendat nu mai are acces în sediul central din Bucureşti al companiei.

Alin Goga a fost suspendat de CNADNR ca urmare a unei apariţii într-o emisiune TV în care a reclamat neregulile din instituţie. CNADNR şi-a motivat sancţiunea prin faptul că Goga "a furnizat informaţii în legătură cu activitatea companiei fără a fi împuternicit sau fără a avea mandat de la conducerea CNADNR".

El a declarat ulterior într-un interviu acordat gândul că unii directori din Compania de Drumuri şi Autostrăzi au case mai mari decât palatul Versailles, deşi au lucrat toată viaţa la stat, şi au semnat contracte a căror valoare a crescut de zece ori, bazate pe "caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme".

"Dacă se ia şpagă în CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat. Mai e o problemă, au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme", a spus el.

 


 

Citește și: