Loredana VOICULESCU
39775 vizualizări 1 mar 2012

Toţi cei 1.543 de angajaţi ai Mic.ro Retail vor fi concediaţi, au declarat pentru gândul reprezentanţi ai administratorului judiciar al Mic.ro Retail. Deciziile individuale de concediere au fost emise miercuri, 29 februarie şi vor fi comunicate salariaţilor prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

"Astfel, începând cu data de 02.04.2012 contractele individuale de muncă ale salariaţilor încetează pentru motive ce nu ţin de persoana salariatului, prin concediere individuală, în temeiul art.65 alin.1 din Legea nr.53/2003 - Codul Muncii, republicată", se arată într-un comunicat al RVA Insolvency.

Salariaţii pot face contestaţii împotriva deciziilor în termen de 30 de zile de la comunicare.

Motivul pentru care a fost luată decizia concedierii angajaţilor îl constituie starea de insolvenţă a firmei Mic.ro, precum şi necesitatea reducerii tuturor categoriilor de cheltuieli, în general şi a cheltuielilor de personal, care reprezintă o pondere însemnată în totalul cheltuielilor societăţii, arată comunicatul RVA.

BCR, CEC, Vodafone, Orange, Romtelecom şi Rompetrol Downstream, pe lista creditorilor

Lista creditorilor Mic.ro retail cuprinde 978 de persoane fizice şi juridice. La aceştia se adaugă şi cei 1.543 de salariaţi, care nu şi-au mai primit salariile de două luni. Astfel că în total lista creditorilor firmei controlate de Dinu Patriciu ajunge la 2.521 de nume.

Între cei care au de recuperat datorii de la Mic.ro se numără BCR, CEC Bank, Leasing Raiffeisen, Unicredit Leasing, Vodafone România, Orange România, Romtelecom, Allianz Tiriac, Rompetrol Downstream, CEZ Vânzare, CEZ Distribuţie, Apa Nova, Rosal Grup, Meridian Taxi, Medlife. Adevărul Holding şi Minimax Discount, controlate de asemenea de Dinu Patriciu, figurează pe lista creditorilor Mic.ro Retail.

În acelaşi tabel au fost trecute şi aproximativ 30 de asociaţii de proprietari din mai multe oraşe, printre care Bucureşti, Braşov, Piteşti, Constanţa.

Dintre instituţiile publice cărora Mic.ro Retail le datorează bani, potrivit listei întocmite de administratorul judiciar, enumerăm Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Municipiul Arad, Administraţia Finanţelor Publice Ilfov, Administraţia Finanţelor Publice Sector 1, Administraţia Pieţelor Sector 1 figurează între creditorii Mic.ro Retail.

Pe listă figurează şi Ali Mohamed SS, în dreptul căruia administratorul judiciar nu a trecut nicio adresă.

Insolvenţa, la mai puţin de doi ani de la deschiderea primului magazin

Cele aproximativ 800 de magazine ale Mic.ro Retail, firmă controlată de Dinu Patriciu, s-au închis la mai puţin de doi ani de la deschiderea primei băcănii, iar compania a intrat recent în insolvenţă.

Valoarea totală a datoriilor Mic.ro Retail este estimată la 140 de milioane de euro.

"Referitor la masa credală, în acest moment nu se poate stabili, pentru că nu a expirat termenul de depunere a cererilor la masa credală. Salariaţii sunt înscrişi din oficiu de către administratorul judiciar în tabelul creditorilor, pe baza datelor din contabilitate. După ce se va termina de verificat evidenţa tehnico-operativă şi contabilă cu referinta la creanţele salariale, sumele respective, în termenul legal, vor fi înscrise în tabelul creditorilor", au explicat pentru gândul reprezentanţii administratorului judiciar.

Reprezentanţii Mic.ro Retail şi-au exprimat dorinţa pentru reorganizarea societăţii, iar administratorul judiciar se ocupă de planul de reorganizare. Ulterior planul de reorganizare este aprobat de creditori în cazul în care aceştia consideră că reorganizarea companiei reprezintă pentru ei o şansă în plus de a recupera banii ce le sunt datoraţi.

Citește și: