59 vizualizări 21 mai 2010

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a încercat ieri să vadă partea plină a paharului: nu avem infrastructură, dar ne-am păstrat natura sălbatică şi asta ar putea să atragă turişti străini.

"Sperăm ca turiştii străini să aleagă România pentru natura nealterată. Este şi o parte bună a faptului că nu ne-am dezvoltat foarte tare în ultimii 20 de ani. Putem găsi încă foarte multe oaze de natură nealterate", a declarat Udrea, cu prilejul seminarului "Crearea Brandului de Turism al României".

Brandul nu este însă gata, ci va fi prezentat abia luna viitoare de compania spaniolă Turismo, Hoteleria y Recreacion SA (THR). Până atunci, au fost enunţate doar nişte principii, în primul rând că nu ne bazăm pe litoral, chiar dacă ministrul a oftat cu gândul la vremurile când în staţiunile de la Marea Neagră veneau turişti din Germania şi din ţările nordice. România se va axa pe turismul cultural, balnear, de wellness, dar şi pe circuite turistice care să includă componente istorice, culturale şi religioase. Elena Udrea a precizat că nici Delta Dunării nu va fi neglijată, însă această destinaţie "nu este pentru turismul de masă".

"Nu ştiam ce e un brand. Mi se spunea că brandul e Coca Cola"

Udrea a rememorat şi începuturile ei la conducerea Ministerului Turismului, când i-a venit ideea de a face un brand turistic pentru România.

"Nu ştiam ce este un brand. Lumea îmi spunea: <brandul e Coca Cola>. La început nu înţelegeam de ce trebuie să dureze şase luni şi nu se poate face în 30 de zile. Acum am înţeles că este o muncă dificilă, grea. Important este că am reuşit să atragem fonduri europene de 75 milioane de euro pentru următorii trei ani, tocmai pentru promovarea brandului turistic al României", a spus ministrul.

Ea a ţinut să precizeze şi faptul că nu se va implica decisional în alegerea variantei finale: "Ultimul lucru pe care vreau să-l fac este să am un cuvânt decisiv în alegerea brandului".

Citeşte mai departe în pagina următoare

Citește mai departe:

Citește și: