Loredana VOICULESCU
2212 vizualizări 27 mai 2011

Premierul Emil Boc este de părere că "toată viaţa suntem copii, să nu ne amăgim". Afirmaţia a fost făcută în cadrul discursului pe care primul ministru l-a susţinut la Câmpina, în judeţul Prahova, cu ocazia inaugurării primului bazin de înot realizat prin programul "Bazine de înot", derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Cu toate acestea, pe site-ul Guvernului, în transcrierea declaraţiei susţinute la Câmpina de Emil Boc, această parte a discursului nu este menţionată, fiind înlocuită de trei puncte de suspensie, între două paranteze. "Un copil care continuă să facă sport pe parcursul întregii vieţi este un copil, pentru că toată viaţa suntem copii, să nu ne amăgim, este un om sănătos, este un om care nu este prins nici în găşti de cartier, nici în acţiuni de violenţă, nici în droguri, este un om care se formează şi evoluează aşa cum ne dorim toţi părinţii pentru copiii noştri, să fie bine în lumea în care trăiesc", a declarat Emil Boc, potrivit înregistrării video disponibile pe site-ul Executivului.

"Altă dată le ştiam astea tăiate, acum nu mai merge"

Înainte de inaugurarea bazinului, premierul a renunţat la sacou şi s-a relaxat la un meci de ping-pong cu primarul din Câmpina, Horia Tiseanu, care este membru PDL.

"Altă dată le ştiam astea tăiate, acum nu mai merge", se aude premierul Boc, în imaginile de la meciul de ping-pong. Cea care a ţinut scorul meciului a fost ministrul Turismului, Elena Udrea, care l-a declarat câştigător pe şeful Guvernului.

De altfel, la câteva ore, ministrul Elena Udrea a postat pe propriul blog un comentariu despre evenimentul la care tocmai participase. "Cu ocazia aceasta, am mai descoperit un lucru pe care nu-l ştiam despre Premierul Boc: se pricepe la ping-pong, învingându-l net pe domnul primar Tiseanu. Sau cel puţin aşa am numărat eu! ", a scris pe blog ministrul Elena Udrea.

Ea a mai menţionat că va fi începută construirea unui bazin olimpic la Brăila, "pentru ca sportivii din municipiu să se poată pregăti într-un bazin adevărat, cu apă, nu cu bureţi", amintind de campioana olimpică la înot de la Atena, Camelia Potec, care "nu putea nici măcar să se antreneze în ţară".

Udrea a mai arătat că proiectul de la Câmpina a costat aproape 1,3 milioane de euro şi a fost realizat în mai puţin de un an de zile. "Ca dimensiuni, bazinul se află la jumătate cât unul olimpic, existând cinci culoare pe care se poate înota. Se pot ţine competiţii sportive la nivel şcolar. În cadrul proiectului, s-au mai realizat şi două vestiare, dar şi un centru de prim-ajutor. De bazin se vor putea folosi nu numai cei 7500 elevi din Câmpina, dar şi ceilalţi localnici în afara orelor de program ale şcolilor", a scris Udrea pe blog.

Citește și: