Contractul cu CFR Marfă va fi semnat imediat după ce Guvernul va adopta în sedinţă hotărârea privind privatizarea operatorului feroviar, cel mai târziu joia viitoare, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Fenechiu a precizat că proiectul de hotărâre de guvern privind privatizarea CFR Marfă se află pe circuitul de avizare, fiind deja avizat de ministere, iar în prezent se află la Consiliul Concurenţei unde "durează ceva mai mult".

Fenechiu a trimis Corpul de Control la Tarom pentru un audit al rezultatelor

El a respins acuzaţiile cu privire la politizarea numirilor în Consiliile de Adminsitraţie din companiile din transporturi. "Nu există numiri politice în Consiliile de Administraţie. (...)  Întrebaţi pe domnul (Christian n.n.) Heinzmann - managerul privat al Tarom - dacă eu sau cineva din Ministerul Transporturilor am făcut presiuni asupra lui", a solicitat Fenechiu.

Fenechiu a relatat că a participat o singură dată la şedinţa de CA de la Tarom, adăugând că modul în care decurge colaborarea sa cu board-ul Tarom şi cu managerul privat al operatorului aerian este unul corespunzător.

Şeful de la Transporturi spune că divergenţele apărute între board-ul Tarom şi managerul privat al companiei nu pot fi gestionate de Ministerul Transporturilor. Totuşi, "pentru a vedea cine are dreptate", Fenechiu a precizat că a trimis Corpul de Control pentru a realiza un audit al rezultatelor Tarom din prima parte a anului.

"Nu vă pot spune cine are dreptate, Consiliul de Administraţie sau domnul Heinzmann", a declarat Fenechiu. El a menţionat că s-a întâlnit cu actualul manager privat al Tarom doar de patru ori, una dintre întâlniri având loc la Ministerul Finanţelor, ocazie cu care managerul privat ar fi declarat oficialilor FMI că nu este sprijinit de Ministerul Finanţelor. Fenechiu spune că ulterior Christian Heinzmann ar fi precizat că a fost vorba despre "o neînţelegere". 

Managerul privat al Tarom, belgianul Christian Heinzmann, a declarat recent că a fost forţat de către preşedintele Consiliului de Administratie al Companiei să-şi scurteze mandatul de la 4 ani la doar un an, deşi rezultatele financiare ale companiei arătau primele creşteri în ultimele luni.

"Dacă nu aş fi semnat, aş fi fost concediat", a spus el, potrivit Mediafax.

În plus, Heinzmann a fost informat ulterior că Nicolae Demetriade a fost numit în funcţia de director executiv al Tarom de către Consiliul de Administraţie şi că va trebui să colaboreze cu acesta, dar nu a primit documente oficiale în acest sens. "Cum l-aş fi putut eu forţa? El a semnat un addendum la contract de bună voie", a declarat la rândul său Dan Pascariu, contactat de Mediafax.

Pascariu a afirmat că există mai multe nemulţumiri la adresa activităţii lui Heinzmann, iar decizia CA de numire a lui Demetriade, care este posibil să-l fi deranjat pe CEO, a vizat tocmai întărirea conducerii executive.

Citește și: