Laura Albu
47 vizualizări sâmbătă, 18:44

Ultimele declaraţii financiare ale firmei de social media din Marea Britanie arată că anul trecut profiturile au sărit cu 54% la 96,6 milioane de lire sterline.

Sarcinile fiscale totale pe care Facebook la are asupra acestor profituri aproape că s-au dublat la 30,4 milioane lire sterline, dar au fost reduse din cauza ajustărilor.

Parlamentarul Margaret Hodge a declarat că o factură atât de scăzută este „scandaloasă”, dar Facebook a spus că plăteşte ceea ce datorează.

Veniturile brute din publicitate şi alte activităţi au crescut cu 30% în 2018.

Divizia din Marea Britanie a investit 356 milioane lire sterline în cercetare, dezvoltare şi inginerie în Marea Britanie anul trecut, au arătat documentele depuse la Companies House.

Steve Hatch, vicepreşedintele companiei pentru Europa de Nord, a declarat că "Marea Britanie este acum unul dintre cele mai importante centre pentru inovaţia globală a Facebook. Continuăm să creştem şi să investim foarte mult în Marea Britanie şi până la sfârşitul anului vom angaja 3.000 oamenii de aici".

"Companiile din toată ţara folosesc platformele noastre pentru a creşte, iar veniturile obţinute de clienţii susţinuţi de echipele noastre din Marea Britanie sunt acum înregistrate aici, astfel încât orice profit impozabil să fie supus impozitului pe profit al Regatului Unit", a adăugat acesta.

Facebook a spus că respectă legile fiscale din toate jurisdicţiile şi plăteşte ceea ce este datorat legal.

Însă Margaret Hodge, fostă preşedintă a Comitetului Conturilor Publice şi care conduce acum un grup parlamentar care priveşte sistemul fiscal, a replicat că este „scandalos” faptul că marile firme de tehnologie nu îşi plătesc cota justă în societate.

Citește și: