Loredana VOICULESCU
1662 vizualizări 2 oct 2015

Contractul acordat de ANAF, care a fost atribuit pe 29 septembrie, asocierii Siveco România  - Master Technology Systems SRL, va putea fi subcontractat în proporţie de 40% către firma Bull România SRL, potrivit datelor din sistemul de achiziţii publice. Siveco este lider al asocierii desemnate câştigătoare a licitaţiei deschise organizate de ANAF.

Licitaţia deschisă a avut drept criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut.

Siveco, unul dintre cei mai mari producători locali de aplicaţii software, a mai câştigat contracte cu ANAF. De altfel Siveco a dezvoltat soluţia eCustoms folosită de Direcţia Generală a Vămilor din cadrul ANAF, precum şi sistemul transeuropean de management şi control al tranzitului comun şi comunitar pentru mărfurile transportate pe calea rutieră – NCTS, folosit de direcţia vamală.

Siveco s-a aflat anul trecut în centrul unui scandal. Fostul preşedinte Siveco România, Irina Socol, a fost condamnată în luna iulie anul acesta de Tribunalul Bucureşti, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.

Irina Socol a fost trimisă în judecată în noiembrie 2014, de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, fiind acuzată că a pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat firma pe care a înfiinţat-o, după atragerea mai multor complici, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.

În septembrie 2014, după ce Irina Socol a fost arestată preventiv, consiliul de administraţie al Siveco România l-a numit pe Florian Gabriel Ilia în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al companiei. Numirea a fost făcută de către acţionari şi Consiliul de Administraţie Siveco România, în urma deciziei Irinei Socol de retragere din funcţiile executive.

Siveco România a fost înfiinţată în 1992 şi este unul dintre cei mai mari producători locali de aplicaţii software.

Lista contractelor obţinute de Siveco în acest an:

- contract de 4 milioane euro cu ANAF

- contract de 1,9 milioane lei cu Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

- Contract cu Spitalul Penitenciar Bucureşti Rahova, în valoare de 288.000 lei.

- Contract cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, de 1,7 milioane de lei
- Contract cu Agentia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale -  718.000 lei
- Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - 1,19 milioane de lei

- Nuclearelectrica - contract de 930.000 de euro
- Contract de 224.000 lei cu Primăria Municipiul Bucureşti
- Ministerul Afacerilor Externe, contract de 31 de milioane de lei
- Consiliul judeţean Braşov, contract de 3,1 milioane de lei
- Consiliul judeţean Tulcea, contract de 4,7 milioane de lei

Anul trecut, cu două zile înainte de Crăciun, Siveco a câştigat un contract de 13,5 milioane de lei pentru Secretariatul General al Guvernului (SGG).

 

Citește și: